Διαδρομή πλοήγησης

Επικαιροποίηση : 21/12/2015

vehicles

Ενοικίαση αυτοκινήτου στο εξωτερικό

Έγκαιρη κράτηση

Εάν έχετε κάνει κράτηση αυτοκινήτου μέσω Διαδικτύου, τηλεφώνου ή ταχυδρομείου εντός της ΕΕ, δεν δικαιούστε αυτομάτως να την ακυρώσετε ή να ζητήσετε επιστροφή χρημάτων, παρόλο που οι όροι ενοικίασης της εταιρείας μπορεί να το επιτρέπουν.

Η ενοικίαση αυτοκινήτου δεν καλύπτεται από τους κανόνες της ΕΕ που σας παρέχουν «προθεσμία υπαναχώρησης» 14 ημερών όταν αγοράζετε αγαθά και υπηρεσίες μέσω διαδικτύου, τηλεφώνου ή ταχυδρομείου.

Χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτου

Η χρηματοδοτική μίσθωση αυτοκινήτου - δηλαδή η μακρόχρονη ενοικίαση αυτοκινήτου με δυνατότητα αγοράς του όταν λήξει η σύμβαση - μπορεί να είναι δύσκολη υπόθεση αν σκοπεύετε να εγκατασταθείτε σε άλλη χώρα με το μισθωμένο αυτοκίνητο.

Επειδή είστε υποχρεωμένοι να ασφαλίσετε και να ταξινομήσετε το αυτοκίνητο στη χώρα στην οποία κατοικείτε, μπορεί να αντιμετωπίσετε προβλήματα σε περίπτωση που η ασφάλεια του αυτοκινήτου σας δεν ισχύει στη χώρα στην οποία σκοπεύετε να εγκατασταθείτε.

Επίσης, οι εταιρείες μίσθωσης μπορεί να μην συναινέσουν εύκολα στην ταξινόμηση του αυτοκινήτου σε άλλη χώρα της ΕΕ.

Ισχύς της άδειας οδήγησης

Εάν σκοπεύετε να νοικιάσετε και να οδήγησε αυτοκίνητο σε άλλη χώρα της ΕΕ, θα πρέπει επίσης να ελέγξετε αν η άδεια οδήγησής σας θεωρείται έγκυρη στη χώρα αυτή.

Δημόσιες διαβουλεύσεις
    Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;
    Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές

    Εν προκειμένω, τα 27 κράτη μέλη της ΕΕ + Ισλανδία, Λιχτενστάιν και Νορβηγία

    Retour au texte en cours.