Εργαλεία εξυπηρέτησης

Επιλογή γλώσσας

Σημαία της ΕΕ

Διαδρομή πλοήγησης

Μενού

Τελευταίος έλεγχος : 25/04/2017

Συχνές ερωτήσεις - Δικαιώματα επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών

 • Το τρένο μου άργησε 45 λεπτά. Η καθυστέρηση αυτή είναι αρκετά μεγάλη για ένα ταξίδι που διαρκεί λιγότερο από τρεις ώρες. Δικαιούμαι κάποια αποζημίωση;

  ΟΧΙ - Για να δικαιούστε αποζημίωση, πρέπει η καθυστέρηση να είναι τουλάχιστον μιας ώρας.

 • Στο ταξίδι μου με τρένο από το Παρίσι στις Βρυξέλλες το ηλεκτρονικό αναπηρικό μου καροτσάκι υπέστη ανεπανόρθωτη ζημιά όταν έπεσε από το ράφι αποσκευών μέσα στο τρένο.  Είχε τοποθετηθεί εκεί από το προσωπικό της σιδηροδρομικής εταιρείας.  Δικαιούμαι να διεκδικήσω από τη σιδηροδρομική εταιρεία το κόστος αντικατάστασής του;

  ΝΑΙ - δεν υπάρχει οικονομικό όριο όταν η σιδηροδρομική εταιρεία είναι υπεύθυνη για τυχόν ζημιές στον εξοπλισμό των ατόμων με μειωμένη κινητικότητα.

 • Ποια είναι τα δικαιώματά μου σε περίπτωση που το τρένο με το οποίο ταξιδεύω ακινητοποιηθεί εκτός σταθμού;

  Εάν το τρένο ακινητοποιηθεί εκτός σταθμού, η σιδηροδρομική εταιρεία πρέπει να φροντίσει για τη μεταφορά σας από το τρένο στον σιδηροδρομικό σταθμό ή σε εναλλακτικό τόπο αναχώρησης ή στον τελικό προορισμό, όταν και όπου αυτό είναι πρακτικά δυνατό.

 • Επιτρέπεται να πάρω μαζί μου στο τρένο το ποδήλατό μου;
   

  ΝΑΙ - με την προϋπόθεση ότι το ποδήλατο μετακινείται εύκολα και δεν επηρεάζει αρνητικά τη συγκεκριμένη σιδηροδρομική υπηρεσία. Επίσης, εξαρτάται από το αν είναι δυνατή η μεταφορά ποδηλάτων μέσα στο συγκεκριμένο τρένο, ανάλογα με το μέγεθος, τον διαθέσιμο χώρο κ.λπ. Ενδέχεται δε να χρεωθείτε με ένα ποσό. Κατά συνέπεια, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με τη σιδηροδρομική εταιρεία πριν από το ταξίδι σας.
   

 

Δείτε τις βασικές πληροφορίες για το θέμα αυτό
Δικαιώματα επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών
Νομοθεσία της ΕΕ
 • Δικαιώματα επιβατών σιδηροδρομικών μεταφορών Deutsch español français italiano English
Δημόσιες διαβουλεύσεις
  Χρειάζεστε βοήθεια από τις υπηρεσίες υποστήριξης;
  Ζητήστε βοήθεια και συμβουλές