Tools

Taalkeuzemenu

EU-vlag

Kruimelpad

Menu

Bijgewerkt : 25/04/2017

Veelgestelde vragen - De rechten van treinreizigers

 • Mijn trein had drie kwartier vertraging. Dat is heel wat voor een reis van minder dan drie uur. Kan ik mijn geld terugkrijgen?

  NEE: pas bij minimaal een uur vertraging hebt u recht op compensatie.

 • Op de trein van Parijs naar Brussel is mijn elektrische rolstoel onherstelbaar beschadigd toen hij van een bagagerek viel.  Hij was daar gezet door het personeel van de spoorwegmaatschappij.  Kan ik de kosten van een nieuwe rolstoel verhalen op de spoorwegmaatschappij?

  JA, en er is geen maximumbedrag als de spoorwegmaatschappij verantwoordelijk is voor schade aan mobiliteitshulpmiddelen.

 • Wat zijn mijn rechten als mijn trein geblokkeerd wordt op het spoor?

  Als uw trein onderweg strandt, moet de spoorwegmaatschappij zorgen voor (alternatief) vervoer van de trein naar het spoorwegstation, naar een alternatief vertrekpunt of naar de eindbestemming, voor zover dat fysiek mogelijk is.

 • Mag ik mijn fiets op elke trein meenemen?
   

  JA, maar uw fiets moet wel makkelijk te vervoeren zijn en mag geen hinder veroorzaken. Het hangt ook van de trein zelf af of er wel fietsen vervoerd kunnen worden (voldoende ruimte, enz.). Soms moet u ook bijbetalen. Het is dus belangrijk dat u altijd even van tevoren bij de spoorwegmaatschappij informeert.
   

 

Algemene informatie hierover
De rechten van treinreizigers
EU-wetgeving
 • De rechten van treinreizigers Deutsch español français italiano English
Openbare raadpleging
  Advies van een expert? Wij helpen u op weg.
  Vraag hulp of advies