Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Päivitetty : 25/04/2017

Usein kysyttyä - Junamatkustajien oikeudet

 • Junani myöhästyi 45 minuuttia. Se on aika paljon, kun koko matka kesti alle kolme tuntia. Onko minulla oikeus saada korvausta?

  EI – Sinulla on oikeus saada korvausta vasta vähintään tunnin mittaisesta myöhästymisestä.

 • Matkustaessani Pariisista Brysseliin sähköpyörätuolini vahingoittui korjauskelvottomaksi, kun se putosi junan matkatavarahyllyltä.  Rautatieyhtiön henkilöstö oli nostanut pyörätuolin hyllylle.  Voinko vaatia rautatieyhtiöltä korvausta korvaavan pyörätuolin hankintakuluista?

  KYLLÄ – Rautatieyhtiö vastaa liikuntarajoitteisen matkustajan liikunta-apuvälineiden vahingoittumisesta aiheutuvista kustannuksista ilman korvauksen ylärajaa.

 • Mitkä ovat oikeuteni matkustajana, jos junamatka keskeytyy?

  Jos juna ei pääse jatkamaan matkaansa, rautatieyhtiön on järjestettävä kuljetus junasta rautatieasemalle tai vastaavaan paikkaan tai lopulliseen matkakohteeseen, silloin kun se on mahdollista.

 • Voinko ottaa polkupyörän mukaan junaan?
   

  KYLLÄ – sillä edellytyksellä, että polkupyöräsi käsitteleminen on helppoa eikä sen kuljettaminen haittaa kyseistä rautatieliikennepalvelua. Polkupyörän mukaan ottaminen riippuu myös vaunukalustosta (kuljetus- ja säilytystilat). Kuljetuksesta voidaan myös periä maksu. Asia kannattaa tarkistaa rautatieyhtiöstä ennen matkalle lähtöä.
   

 

Aiheen pääsivulle
Junamatkustajien oikeudet
EU-lainsäädäntö
Julkiset kuulemismenettelyt
  Tarvitsetko asiantuntija-apua?
  Apua ja neuvontaa