Zakendoen
Laatste controle : 12/04/2017

EU-parkeerkaart voor gehandicapten – Verenigd Koninkrijk

Voorwaarden

Op wegen en parkeerterreinen zijn de voor gehandicapten gereserveerde parkeerplaatsen aangeduid met een rolstoelsymbool.

De parkeerkaart wordt gebruikt in combinatie met een parkeerschijf. Voor mensen uit andere landen die de parkeerkaart gebruiken zonder parkeerschijf gelden echter dezelfde speciale regelingen.

Parkeren langs de weg

In Centraal-Londen gelden geen speciale regelingen voor voertuigen met een zichtbare parkeerkaart. Ga ter plekke na welke regels er gelden.

Vaak mag u parkeren op plaatsen waarvoor een parkeerverbod geldt, behalve als laden en lossen ook verboden is en alleen zolang u het andere verkeer niet hindert. De toegestane parkeertijd is:

  • maximaal drie uur in Engeland en Wales
  • onbeperkte tijd in Schotland en Noord-Ierland, tenzij plaatselijk andere beperkingen gelden. Ga dit ter plekke na.

Op plaatsen waar betaald parkeren geldt, mag u gratis en voor onbeperkte tijd parkeren, tenzij anders aangegeven door borden. Ga dit ter plekke na.

Op plaatsen waar parkeren gratis is maar gebonden aan een bepaalde tijdslimiet, mag u voor onbeperkte tijd parkeren. Ga dit ter plekke na.

In voetgangersgebieden mag u niet rijden of parkeren, tenzij de plaatselijke regelingen dit specifiek toestaan. Ga dit ter plekke na.

Parkeren op een parkeerterrein

Op sommige parkeerterreinen mag u uw voertuig met een zichtbare parkeerkaart gratis parkeren.

Kijk op de informatieborden van het parkeerterrein of informeer bij de beheerder.

Algemene informatie hierover

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Deze bladzijde delen: