Kruimelpad

Bijgewerkt : 12/07/2016

vehicles

Een auto huren in het buitenland

Een huurauto reserveren

Als u online, telefonisch of via postorder binnen de EU een auto huurt, dan heeft u niet automatisch het recht om uw boeking te annuleren en uw geld terug te krijgen. Dit kan eventueel wel op grond van de voorwaarden van het verhuurbedrijf.

De EU-regels voor een bedenktijd van 14 dagen bij de aankoop van goederen en diensten online, telefonisch of via postorder, gelden niet voor autohuur.

Een auto huren buiten de EU

Woont u in de EU en huurt u een auto buiten de EU, bijvoorbeeld in Zwitserland, dan gelden er speciale regels als u naar een EU-land rijdt.

Bent u van plan om met uw huurauto zowel in de EU als daarbuiten te rijden, bijvoorbeeld wanneer u van Zwitserland naar Frankrijk, Duitsland, Oostenrijk of Italië rijdt, dan moet u dit van tevoren aan het verhuurbedrijf melden. Zij kunnen u dan een in de EU ingeschreven auto geven om aan de EU-douaneregels te voldoen. De meeste autoverhuurders in Zwitserland geven inwoners van de EU daarom een huurauto met een EU-kentekenplaat, maar informeer voor de zekerheid bij uw autoverhuurbedrijf.

Het verhuurbedrijf moet er ook voor zorgen dat de auto aan de douane- en verkeerswetgeving van het land van bestemming voldoet. Zo moet u in Frankrijk een alcoholtester aan boord hebben, terwijl in Duitsland en Oostenrijk in bepaalde maanden van het jaar winterbanden verplicht zijn.

Een auto leasen

Leasen (autohuur voor een langere tijd met de mogelijkheid de auto aan het einde van het contract te kopen) kan moeilijk zijn als u van plan bent naar een ander land te verhuizen.

Omdat u verplicht bent de auto in het land waar u woont te verzekeren en te registreren, kunt u tegen problemen aanlopen als uw verzekering niet geldig is in het land waar u naar toe verhuist.

De leasemaatschappij stemt soms ook niet in met registratie van de auto in een ander EU-land.

Rijbewijs: erkenning en geldigheid

Bent u van plan een auto in een ander EU-land te huren en te besturen, ga dan na of uw rijbewijs daar geldig is.

Openbare raadpleging
Advies van een expert? Wij helpen u op weg.
Vraag hulp of advies

In dit geval de 27 EU-lidstaten, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen

Retour au texte en cours.