Utolsó frissítés: 12/04/2017

Uniós parkolási igazolvány mozgáskorlátozottak számára – Németország

Vonatkozó szabályok

A közutakon és a parkolókban a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyeket kerekesszéket ábrázoló szimbólum jelöli. Ne parkoljon olyan parkolóhelyen, amely meg van jelölve egy másik személy nevével, egy másik jármű rendszámával vagy egy másik parkolási igazolvány számával, jelezve, hogy a hely egy másik mozgáskorlátozott személy számára van fenntartva.

Parkolás a közutakon

  • Ön három órán át parkolhat olyan közutakon és övezetekben, ahol egyébként tilos várakozni. A várakozás megkezdésének időpontját jeleznie kell a jármű szélvédő üvege mögött elhelyezett parkolótárcsán.
  • Túllépheti a megengedett parkolási időt olyan közutakon és övezetekben, ahol a parkolás időkorláthoz kötött.
  • Ingyenesen és időkorlátozás nélkül parkolhat olyan parkolóhelyeken és közutakon, ahol parkolási díjat kell fizetni jegykiadó automata vagy parkolóóra használata révén, és ahol a parkolás időkorláthoz kötött.
  • Parkolhat a helyi lakosok részére fenntartott parkolóhelyeken, de a parkolás időtartama nem haladhatja meg a három órát.
  • Parkolhat a kijelölt helyeken kívül, illetve azokon a területeken, ahol forgalomcsillapítást vezettek be, feltéve hogy nem akadályozza a forgalmat.
  • A gyalogos övezetekben csak akkor várakozhat, illetve parkolhat, ha ezt a helyi szabályok kifejezetten megengedik. A gyalogos övezetekben parkolhat a kijelölt rakodóhelyeken, a rakodóhelyre vonatkozó jelzőtáblán feltüntetett időszakokban – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Figyelem: A fenti parkolási engedmények csak akkor vehetők igénybe, ha nincs más parkolási lehetőség a közelben. A parkolás maximális időtartama nem haladhatja meg a 24 órát.

Parkolás parkolóban

Az egyes parkolók parkolási szabályzata nem egységes. A vonatkozó feltételekről és díjszabásról a parkolóban elhelyezett táblák és feliratok alapján, illetve a parkoló személyzeténél lehet tájékozódni.

A témával kapcsolatos legfontosabb információk

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: