Poslovanje
Posljednji put provjereno : 12/04/2017

Parkirna karta EU-a za osobe s invaliditetom – Njemačka

Uvjeti

Parkirna mjesta za osobe s invaliditetom na cestama i parkiralištima označena su simbolom invalidskih kolica. Nemojte parkirati na mjestima koja su označena imenom osobe, registarskom oznakom vozila ili brojem parkirne karte – to znači da su rezervirana za druge osobe s invaliditetom.

Parkiranje na cestama

  • Na cestama ili u zonama gdje je parkiranje inače zabranjeno parkirati možete najviše tri sata. Parkirnim diskom morate pokazati vrijeme dolaska.
  • Na cestama ili u zonama s ograničenim trajanjem parkiranja smijete biti parkirani dulje od tog ograničenja.
  • Na parkirnim mjestima ili cestama gdje se parkiranje plaća na parkirnim automatima ili parkirnim satovima te je trajanje parkiranja ograničeno smijete parkirati besplatno i bez vremenskog ograničenja.
  • Na parkirnim mjestima rezerviranima za stanare smijete parkirati najviše tri sata.
  • Smijete parkirati izvan označenih mjesta, ali samo na područjima gdje promet nije gust i pod uvjetom da ne ometate promet.
  • U pješačkim zonama parkirajte samo ako je to izričito dopušteno lokalnim povlasticama. U određeno vrijeme smijete parkirati u pješačkim zonama gdje je dopušten utovar i istovar – Provjerite lokalne uvjete

Napomena: Te parkirne povlastice primjenjuju se samo ako u blizini nema drugih mogućnosti parkiranja. Najdulje dopušteno trajanje parkiranja jest 24 sata.

Parkiranje na parkiralištima

Propisi se razlikuju među parkiralištima. Provjerite obavijesti na parkiralištu ili upitajte službenika.

Pogledajte najvažnije informacije o ovoj temi

Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?

Obratite se specijaliziranim službama za pomoć

Podijeli: