Tarkistettu viimeksi: 12/04/2017

EU:n yhtenäinen vammaisen pysäköintilupa – Saksa

Yleistä

Vammaisille tarkoitetut pysäköintipaikat on ajoradoilla ja pysäköintialueilla merkitty pyörätuolisymbolilla. Älä pysäköi henkilön nimellä, ajoneuvon rekisterinumerolla tai vammaisen pysäköintiluvan numerolla merkittyyn paikkaan, sillä paikka on varattu toiselle henkilölle.

Ajoradan varteen pysäköiminen

  • Voit pysäköidä enintään kolmeksi tunniksi ajoradan varteen tai alueelle, jolla pysäköinti on muuten kielletty. Saapumisaika on osoitettava pysäköintikiekolla.
  • Voit ylittää pysäköintiajan ajoradan varrella tai alueella, jolla pysäköintiaikaa on rajoitettu.
  • Voit pysäköidä maksutta ja ilman aikarajoitusta ajoradan varteen tai pysäköintipaikalle, jolla pysäköinti on maksettava automaatilla tai pysäköintimittarilla ja jolla pysäköintiaikaa on rajoitettu.
  • Voit pysäköidä asukkaille varatuille paikoille enintään kolmeksi tunniksi.
  • Voit pysäköidä merkittyjen pysäköintipaikkojen ulkopuolelle rauhallisilla alueilla, kunhan muulle liikenteelle ei aiheudu haittaa.
  • Voit pysäköidä jalankulkualueelle vain, jos paikalliset säännöt sen erikseen sallivat. Voit tiettyinä aikoina pysäköidä jalankulkualueelle, jolla huoltoajo on sallittu. Tarkista paikalliset ohjeet.

Huomautus: Nämä pysäköintisäännöt ovat voimassa vain, jos lähellä ei ole muuta pysäköintimahdollisuutta. Pysäköinnin enimmäisaika on 24 tuntia.

Pysäköintialueelle pysäköiminen

Pysäköintialueiden määräykset vaihtelevat. Tarkista pysäköintialueen opasteet tai kysy neuvoa pysäköintialueen työntekijältä.

Aiheen pääsivulle

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.

Jaa tämä sivu: