Værktøjer

Sprogvælger

EU-flaget

Sti

Menu

Opdateret : 30/06/2017

Spørgsmål og svar - Ægteskab

 • Jeg blev gift i et andet EU-land end der, hvor jeg er statsborger. Skal jeg registrere ægteskabet i mit hjemland?

  NEJ - Du kan godt bede om at få ægteskabet registreret i dit hjemland, men det er ikke obligatorisk. Når du blot har overholdt lovgivningen i det land, hvor du blev gift, anerkendes ægteskabet automatisk i hele EU - medmindre din ægtefælle er af samme køn. Så anerkendes det i øjeblikket kun af 13 EU-lande: Belgien, Danmark, Finland, Frankrig, Irland, Island, Luxembourg, Nederlandene, Norge, Portugal, Spanien, Sverige og Storbritannien (undtagen Nordirland).

 • Min forlovede og jeg bor begge i Slovakiet, og vi vil gerne gifte os i Italien, når vi rejser dertil på ferie. Har vi automatisk ret til at blive gift i et andet EU-land?

  NEJ - Det er op til de italienske myndigheder at afgøre, om I kan gifte jer dér. De vil normalt kun tillade dette, hvis I har en form for tilknytning til Italien – for eksempel hvis én af jer bor dér eller har italiensk statsborgerskab. Men hvis de tillader det, vil jeres ægteskab gælde i hele EU.

  Når I vender tilbage til Slovakiet, skal i sørge for at opdatere eventuelle officielle dokumenter, der viser jeres civilstand, på basis af jeres italienske vielsesattest.

Se de vigtigste oplysninger om dette emne
Ægteskab
EU-lovgivning
Offentlige høringer
  Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
  Få hjælp og rådgivning