Instrumentele site-ului

Selector de limbi

Drapelul UE

Cale de navigare

Meniu

Actualizare : 30/06/2017

Întrebări şi răspunsuri - Căsătorie

 • M-am căsătorit într-o ţară din UE, dar nu am cetăţenia acesteia. Trebuie să-mi înregistrez căsătoria în ţara de origine?

  NU - Dacă doriţi, puteţi solicita acest lucru, dar nu este obligatoriu. Atâta timp cât aţi îndeplinit prevederile legale din ţara în care v-aţi căsătorit, căsătoria vă va fi recunoscută automat oriunde în UE. Fac excepţie căsătoriile între persoane de acelaşi sex. Acestea sunt recunoscute doar în 13 ţări din UE: Belgia, Danemarca, Finlanda, Franța, Irlanda, Islanda, Luxemburg, Norvegia, Portugalia, Regatul Unit (cu excepția Irlandei de Nord), Spania, Suedia și Țările de Jos.

 • Locuiesc în Slovacia împreună cu logodnicul meu şi am dori să ne căsătorim în Italia pe durata vacanţei. Avem dreptul să ne căsătorim în orice ţară din UE?

  NU - Autorităţile italiene trebuie să ia o decizie în acest sens. În mod normal, vă vor permite acest lucru numai dacă aveţi o anumită legătură cu Italia, de exemplu, dacă cel puţin unul din dumneavoastră locuieşte acolo sau are cetăţenie italiană. Dar dacă autorităţile sunt de acord, certificatul de căsătorie va fi recunoscut în toate ţările din UE.

  Când vă veţi întoarce în Slovacia, toate documentele dumneavoastră oficiale vor trebui actualizate în baza certificatului de căsătorie emis în Italia.

Principalele informații pe această temă
Căsătoria
Legislaţia UE
Consultaţii publice
  Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?
  Solicitați sprijin și consiliere