Spørgsmål og svar - Priser og betalinger

Den onlineformular, du brugte, havde sikkert et afkrydset felt med forsikring, som du ikke fjernede fluebenet i. Det er dog nu ulovligt for flyselskaber i EU at bruge sådanne felter, der er afkrydset på forhånd. Hvis du bliver opmærksom på uklar prisfastsættelse, når du bestiller flybilletter på nettet, kan du melde det til de nationale myndigheder i det EU-land, hvor du bor.
NEJ. Når du bruger dit kredit- eller debetkort til at betale med inden for EU, må forhandleren normalt ikke kræve ekstra gebyrer, bare fordi du bruger et bestemt kort. Denne regel gælder for de køb med kort (i butikker og på nettet), du foretager i dit hjemland eller et andet EU-land.

Men kredit- og debetkort, der er udstedt af kortordninger med tre parter (f.eks. American Express og Diners Club), samt firmakort, hvor det er arbejdsgiveren, der får regningen i stedet for dig, dækkes ikke af EU's regler om betalingstjenester, og du kan stadig blive opkrævet ekstra for at bruge disse kort.
NEJ. Det, som forhandleren har fortalt dig, strider mod EU-reglerne. Ifølge EU's regler skal forbrugerne kunne få gavn af prisforskelle inden for EU. Bilproducenter må ikke benytte sig af selektive aftaler om eneforhandling for at forhindre forhandlere i at sælge biler til folk, som ikke bor i landet, med det formål at holde markederne adskilt.

Hvis du kan få skriftlig dokumentation for, at forhandleren nægter at sælge til dig, fordi du ikke bor i Tyskland, kan du kontakte det europæiske forbrugercenter i Tyskland de en eller Danmark Linket fører til en anden website .
NEJ. Ifølge EU-reglerne må forhandlere ikke forskelsbehandle på bagrund af nationalitet eller bopælsland. Det betyder, at hvis en forhandler accepterer kreditkort af et bestemt mærke, for eksempel Visa, fra Spanien, skal den også acceptere kreditkort af samme mærke fra alle andre EU-lande.

Forhandlere må selv vælge, hvilke typer betalingskort de accepterer – så de må for eksempel godt vælge at acceptere Visa, men ikke American Express. De må dog ikke afvise et betalingskort, bare fordi det er fra et andet land.
I EU må websites ikke automatisk videresende dig til en bestemt landeudgave af et website uden din tilladelse. Du skal selv kunne vælge, hvilken udgave du vil besøge, ved at vælge land/område eller ved at indtaste den præcise URL. Hvis du ikke har mulighed for at skifte til en anden udgave af forlystelsesparkens website, kan du anmelde problemet til dit europæiske forbrugercentre Linket fører til en anden website .

Se de vigtigste oplysninger om dette emne

EU-lovgivning

Senest tjekket: 19/04/2024
Del denne side