Utolsó frissítés:: 14/03/2018

A honlapról

Az Európa Önökért uniós portál abban hivatott segíteni a polgároknak és vállalkozásoknak, hogy ne szembesüljenek indokolatlanul sok nehézséggel és bürokratikus akadállyal más európai országokban.

A portál a más országokba utazó, valamint a tanulás, munkavállalás, vásárlás vagy üdülés céljából ott tartózkodó polgárok, illetve a más uniós tagállamokban üzleti tevékenységet folytató vállalkozások számára kínál hasznos információkat.

Az EU-tagországok – valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia – állampolgárait ezeken a területeken számos jog illeti meg, ezeknek azonban nem mindig tudnak érvényt szerezni azokban az esetekben, amikor az adott ország nem hajtotta végre teljes mértékben a vonatkozó európai uniós jogszabályokat.

Milyen információk találhatók a webhelyen?

Az Európa Önökért portálra látogató felhasználók:

Mely országokra és állampolgárokra vonatkoznak a portálon található információk?

A portálon megadott információk elsődleges célközösségét az EU-országok állampolgárai és az ő családtagjaik (köztük a nem uniós országok állampolgárságával rendelkező családtagok) jelentik.

A legtöbb esetben az Európa Önökért portálon ismertetett uniós jogok az összes EU-tagországban, valamint Izlandon, Liechtensteinben és Norvégiában is érvényesek.

Egyes esetekben ezeket a jogokat Svájc is biztosítja, ám nem mindig, mivel Svájc bizonyos kérdéseket illetően csatlakozott az uniós szabályozáshoz, más területeken azonban nem.

Az Európa Önökért portál minden egyes oldala pontosan feltünteti, hogy az ott megadott információk mely országokra, és mely országok állampolgáraira vonatkoznak.

Az Európai Uniót az alábbi országok alkotják:

 

Ausztria

Észtország

Lengyelország

Olaszország

Belgium

Finnország

Lettország

Portugália

Bulgária

Franciaország

Litvánia

Románia

Ciprus

Görögország

Luxemburg

Spanyolország

Cseh Köztársaság

Hollandia

Magyarország

Svédország

Dánia

Horvátország

Málta

Szlovákia

Egyesült Királyság

Írország

Németország

Szlovénia

Szerzők

Az Európa Önökért honlapon olvasható információkat az Európai Bizottság illetékes szervezeti egységei állították össze. A weboldalak tartalmát az érintett országok nemzeti hatóságai további információkkal egészítették ki.

A webhely két részből áll:

Az Európa Önökért polgároknak szóló weboldalai az EU-tagországok állampolgárainak tapasztalatain alapuló valós példák segítségével illusztrálnak különböző élethelyzeteket. A példákban szereplő személyek nevét és állampolgárságát megváltoztattuk.

Választható nyelvek

Az Európa Önökért weboldalai az EU összes hivatalos nyelvén olvashatók. A vállalkozásoknak szóló információk norvégul is elérhetők.

Egyes esetekben azonban előfordulhat, hogy a keresett tartalom nem áll rendelkezésre a választott nyelven, mert a szöveg fordítása még folyamatban van.

Az országspecifikus információkat – ahol lehet – az adott ország hivatalos nyelvén/nyelvein, valamint angolul is hozzáférhetővé tesszük.

Az Európai Bizottság nem vállal felelősséget a külső webhelyek nyelvpolitikájáért.

Az Európa Önökért portálra vezető hivatkozások

Külső webhelyeken az alábbiak szerint helyezhetők el olyan linkek, melyek a felhasználókat az Európa Önökért oldalaira irányítják:

Rendszeresen ellenőrizzük, hogy a honlapunkra vezető hivatkozások megfelelnek-e a fenti követelményeknek.

Az Európa Önökért népszerűsítése

Ha Ön népszerűsíteni szeretné az Európa Önökért honlapot, figyelmébe ajánljuk többnyelvű promóciós anyagainkat English , melyeket szabadon felhasználhat.

Adatvédelem

Az Európa Önökért webhely tiszteletben tartja a felhasználók magánélethez való jogát és az EUROPA portál működését szabályozó adatvédelmi szabályokat.

Ha Ön tanácsért vagy segítségért fordul az Európa Önökért weboldalain hozzáférhető szolgálatokhoz, tájékoztatásban részesül a kérdéses szolgálatok saját adatvédelmi szabályzatáról.