Utolsó frissítés : 26/11/2018

Uniós parkolási igazolvány mozgáskorlátozottak számára – Csehország

Vonatkozó szabályok

A mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával rendelkező személyek a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyeken parkolhatnak.

Parkolás a közutakon

Egyedi esetekben, és amennyiben elengedhetetlenül szükséges, a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával rendelkező járművezetők figyelmen kívül hagyhatják a „Várakozni tilos" jelzőtáblát a szükséges ideig (de ez a közúti közlekedés biztonságát és zavartalanságát nem befolyásolhatja). Egyedi esetekben, és amennyiben elengedhetetlenül szükséges, azoknak a járműveknek a vezetői, amelyekben jól látható helyen mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolványt helyeztek el, figyelmen kívül hagyhatják a következő táblákat:

„Behajtani tilos"

„Kivéve célforgalom"

„Kivéve áruszállítás"

„Kivéve ..."

„Behajtás csak helyi lakosoknak"

„Kivéve helyi lakosok"

Egyedi esetekben, és amennyiben elengedhetetlenül szükséges, a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával rendelkező személyek járművükkel közlekedhetnek és várakozhatnak a „Gyalogos övezet (zóna)" jelzőtáblával jelzett területeken.

Parkolás parkolóban

Tájékozódjon a helyszínen arról, hogy a magánparkolók külön szabályokat alkalmaznak-e a mozgáskorlátozott személyek esetében.

A mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával rendelkező személyek kérelmezhetik, hogy az illetékes közigazgatási hatóság jelöljön ki a számukra a lakóhelyükön mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyet.

A témával kapcsolatos legfontosabb információk

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: