Utolsó frissítés: 12/04/2017

Uniós parkolási igazolvány mozgáskorlátozottak számára – Olaszország

Vonatkozó szabályok

A közutakon és a parkolókban a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyeket sárga vonal és kerekesszéket ábrázoló szimbólum jelöli. Ne parkoljon olyan parkolóhelyre, amely már meg van jelölve a használatára jogosult személy engedélyszámával.

Parkolás a közutakon

Ön parkolhat olyan helyen, ahol tilos várakozni, de kizárólag szükséghelyzetben, és csakis akkor, ha nem akadályozza a forgalmat.

A legtöbb helyen ingyenesen parkolhat olyan helyeken, ahol a parkolás díjköteles – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Időkorlátozás nélkül parkolhat az utakon olyan helyeken, ahol a parkolás ingyenes, még abban az esetben is, ha a parkolás az adott helyen egyébként időkorláthoz kötött.

Ne parkoljon gyalogos övezetben vagy korlátozott forgalmú övezetben, kivéve ha ezt a helyi szabályok megengedik – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Parkolás parkolóban

A nyilvános parkolókban ötvenből legalább egy parkolóhely olyan járművek számára van kijelölve, amelyekben jól látható helyen mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolványt helyeztek el. Ezek a járművek a kijelölt parkolóhelyeken ingyenesen és időkorlátozás nélkül parkolhatnak.

A vonatkozó feltételekről és díjszabásról a parkolóban elhelyezett táblák és feliratok alapján, illetve a parkoló személyzeténél lehet tájékozódni.

A témával kapcsolatos legfontosabb információk

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: