Utolsó frissítés: 12/04/2017

Uniós parkolási igazolvány mozgáskorlátozottak számára – Horvátország

Vonatkozó szabályok

A közutakon és a parkolókban a mozgáskorlátozottak járművei részére fenntartott parkolóhelyeket kerekesszéket ábrázoló szimbólum és sárga színnel felfestett útburkolati jel jelöli. Csak a mozgáskorlátozottak parkolási igazolványával rendelkező személyek vehetik igénybe a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyeket.

Parkolás a közutakon

A díjszabás és a megengedett parkolási idő nem egységes azokra a járművekre vonatkozóan, amelyekben jól látható helyen mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolványt helyeztek el – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Ne parkoljon olyan utakon, ahol tilos várakozni – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Ne parkoljon gyalogos övezetben vagy korlátozott forgalmú övezetben, kivéve ha ezt a helyi szabályok megengedik – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Parkolás parkolóban

Egyes parkolókban kedvezményesen parkolhatnak azok a járművek, amelyekben jól látható helyen mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolványt helyeztek el.

A vonatkozó feltételekről és díjszabásról a parkolóban elhelyezett táblák és feliratok alapján, illetve a parkoló személyzeténél lehet tájékozódni.

A témával kapcsolatos legfontosabb információk

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: