Veelgestelde vragen - Toegang tot onlinecontent in de EU

De EU-regels voor toegang tot onlinecontent in het buitenland zijn bedoeld voor een tijdelijk verblijf in het buitenland, zoals vakantie of een zakenreis. In uw geval, waarin u dagelijks tussen twee EU-landen pendelt, heeft u op uw werkplek in Nederland toegang tot dezelfde inhoud als wanneer u thuis bent in België.

Er zijn geen limieten voor de onlinecontent, zolang u in de EU woont. Als u voor langere tijd naar een ander EU-land verhuist, is het echter wel verstandig de precieze voorwaarden voor uw toegang tot online-inhoud na te vragen bij uw provider.
JA. Als de onlinecontent gratis wordt aangeboden (zoals in een gratis app) is de Zweedse omroep niet verplicht deze buiten Zweden beschikbaar te stellen.

Als u betaalt voor onlinecontent, zoals muziek of videostreaming, moet u daar overal in de EU van kunnen genieten. Aanbieders van gratis content, zoals publieke omroepen, mogen zelf bepalen of u vanuit het buitenland toegang heeft tot de content of niet.
JA. De EU-regels gelden alleen voor toegang tot content uit uw thuisland wanneer u op reis bent. In geval van de voetbalapp kan een Spanjaard met een abonnement inderdaad live voetbal kijken wanneer hij in Estland op vakantie is, aangezien hij in zijn thuisland betaalt voor de inhoud. Aangezien u in Estland woont, is de aanbieder niet verplicht zijn inhoud aan u ter beschikking te stellen.

Algemene informatie hierover

EU-wetgeving

Laatste controle: 09/06/2022
Deze bladzijde delen