Kruimelpad

Bijgewerkt : 31/01/2012

shopping

Als er iets misgaat

Reparaties, ruilen, geld terug

Al u iets koopt bij een online verkoper in de EU, hebt u recht op twee jaar gratis reparaties of vervangingen als een product defect blijkt of niet overeenstemt met de beschrijving, net als wanneer u iets koopt in een winkel.

Als reparatie of vervanging niet binnen een redelijke termijn gebeurt of veel ongemak veroorzaakt, krijgt u geheel of gedeeltelijk uw geld terug.

Terugbetaling voor niet-levering

Volgens de EU-regels moeten online bestelde goederen binnen de 30 dagen worden geleverd, tenzij u iets anders hebt afgesproken met de verkoper.

Als het product dat u hebt betaald, niet beschikbaar blijkt, moet de verkoper u informeren en terugbetalen binnen de dertig dagen.

Weigering tot verkoop

Internetwinkels in de EU mogen niet weigeren te verkopen aan klanten in een ander EU-land.

Als u bijvoorbeeld muziek of boeken wilt kopen op een website in de EU, en dat wordt u belet, of u wordt omgeleid naar een internetwinkel in uw eigen land (eventueel met andere producten of prijzen) alleen maar omdat u in een ander EU-land woont, dan overtreedt de verkoper de wet.

Om uw recht te halen in dit soort situaties, doet u er goed aan contact op te nemen met een Europees consumentencentrum.

Hulp en advies

Footnote

In dit geval de 27 EU-lidstaten, IJsland, Liechtenstein en Noorwegen.

Retour au texte en cours.