Utolsó frissítés: 12/04/2017

Uniós parkolási igazolvány mozgáskorlátozottak számára – Franciaország

Vonatkozó szabályok

A közutakon és a parkolókban a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyeket kerekesszéket ábrázoló szimbólum jelöli.

Noha a parkolási engedményekre és kedvezményekre országos szintű szabályok vonatkoznak, a helyi szabályozás ettől eltérhet – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

A jogszabályok értelmében a mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolvánnyal rendelkező személyek számára ingyenes hozzáférést kell biztosítani a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyekhez, és tilos bármilyen eszköz használata révén akadályozni őket abban, hogy ezeket a parkolóhelyeket igénybe vegyék.

Parkolás a közutakon

Ne parkoljon olyan utakon, ahol tilos várakozni.

Meg kell fizetnie a parkolási díjat azokon az utakon, ahol a parkolás díjköteles. Párizsban és néhány más városban ingyenesen parkolhatnak a közutakon azok a járművek, amelyekben jól látható helyen mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolványt helyeztek el – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Ön sok helyen időkorlátozás nélkül parkolhat az utakon ott, ahol a parkolás ingyenes, de időkorláthoz kötött – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Gyalogos övezetbe nem hajthat be, és ott nem parkolhat.

Parkolás parkolóban

A parkolókban kedvezményesen parkolhatnak azok a járművek, amelyekben jól látható helyen mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolványt helyeztek el.

A vonatkozó feltételekről és díjszabásról a parkolóban elhelyezett táblák és feliratok alapján, illetve a parkoló személyzeténél lehet tájékozódni.

A témával kapcsolatos legfontosabb információk

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: