Tarkistettu viimeksi: 12/04/2017

EU:n yhtenäinen vammaisen pysäköintilupa – Ruotsi

Yleistä

Vammaisen pysäköintilupa vapauttaa sen haltijan ainoastaan paikallisten pysäköintisääntöjen noudattamisesta. Paikalliset liikennesäännöt määrittää yleensä alueviranomainen, ja ne osoitetaan liikennemerkeillä.

Vammaisen pysäköintiluvan haltijoille tarkoitetut pysäköintipaikat on ajoradoilla ja pysäköintialueilla merkitty pyörätuolisymbolilla.

Joillakin alueilla pysäköinti on maksutonta pysäköintiluvan haltijoille.

Ajoradan varteen pysäköiminen

Voit pysäköidä enintään kolmen tunnin ajaksi alueilla, joilla pysäköinti on kielletty tai joilla sen sallittu kesto on rajoitettu alle kolmeen tuntiin paikallisten liikennesääntöjen mukaisesti.

  • Voit pysäköidä enintään 24 tunnin ajaksi alueilla, joilla pysäköinti on sallittu 3–24 tunnin ajaksi paikallisten liikennesääntöjen mukaisesti.
  • Pysäköinti jalankulkualueelle on sallittu enintään kolmeksi tunnin ajaksi.
  • Vammaisen pysäköintiluvan haltijoille varatulle paikalle pysäköinnissä on noudatettava paikallisia liikennesääntöjä, esimerkiksi kyseiselle paikalle pysäköinnin sallittua enimmäisaikaa.
  • Tiettyyn tarkoitukseen tai tietyntyyppiselle ajoneuvolle varatulle paikalle ei saa pysäköidä.

Pysäköintialueelle pysäköiminen

Edellä mainitut ajoradan varteen pysäköimistä koskevat säännöt koskevat myös pysäköintialueelle pysäköimistä. Maanomistajat voivat sallia tai kieltää kaiken pysäköinnin alueellaan myös vammaisen pysäköintiluvan haltijoilta.

Aiheen pääsivulle

Tarvitsetko apua?

Asiantuntijamme ovat käytettävissäsi.

Jaa tämä sivu: