Întreprinderi
Ultima verificare: 12/04/2017

Tichetul european de parcare pentru persoanele cu handicap – Suedia

Condiții aplicabile

Deținătorii tichetelor de parcare nu sunt obligați să se supună regulilor de circulație care reglementează staționarea. Acestea sunt de obicei stabilite de autoritățile locale și semnalizate cu ajutorul indicatoarelor.

Pe drumuri publice și în parcări, locurile rezervate persoanelor cu handicap fizic care dețin tichete de parcare sunt marcate cu simbolul scaunului cu rotile.

În anumite zone, parcarea este gratuită pentru posesorii tichetelor de parcare.

Parcarea pe drumuri publice

Puteți staționa timp de maxim 3 ore în zonele în care parcarea este interzisă sau permisă pe perioade mai mici de 3 ore în baza regulilor locale.

  • Puteți staționa timp de maxim 24 de ore în zonele în care parcarea este permisă pe o perioadă cuprinsă între 3 și 24 de ore în baza regulilor locale.
  • Parcarea în zone pietonale este permisă timp de cel mult 3 ore.
  • Vehiculele care dețin tichetul de parcare pot staționa pe locurile rezervate persoanelor cu handicap fizic în baza regulilor locale. Trebuie respectat timpul maxim de staționare.
  • Nu aveți voie să parcați pe locuri rezervate într-un anumit scop sau pentru un anumit tip de vehicul.

Staționarea în parcări

Regulile referitoare la parcarea pe drumurile publice se aplică și în cazul parcărilor publice. Proprietarii de terenuri pot permite sau interzice parcarea tuturor vehiculelor, inclusiv a celor care dețin permisul de parcare.

Principalele informații pe această temă

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Partajați această pagină: