Poslovanje
Posljednji put provjereno: 12/04/2017

Parkirna karta EU-a za osobe s invaliditetom – Švedska

Uvjeti

Vlasnicima parkirne karte omogućeno je samo izuzeće od lokalnih prometnih propisa kojima je uređeno parkiranje. Lokalne prometne propise obično utvrđuje lokalno nadležno tijelo i označeni su prometnim znakovima.

Parkirna mjesta rezervirana za osobe s invaliditetom koje istaknu parkirnu kartu, na cestama i parkiralištima označena su simbolom invalidskih kolica.

U nekim je područjima parkiranje besplatno za osobe koje istaknu parkirnu kartu.

Parkiranje na cestama

Parkiranje do najdulje tri sata dopušteno je u područjima gdje je lokalnim prometnim propisima parkiranje zabranjeno, ili je dopušteno u trajanju kraćem od tri sata.

  • Parkiranje do najdulje 24 sata dopušteno je u područjima gdje je lokalnim prometnim propisima parkiranje dopušteno u trajanju od tri sata do 24 sata.
  • Parkiranje u pješačkim zonama dopušteno je u trajanju do najdulje tri sata.
  • Lokalnim prometnim propisima osobama koje posjeduju parkirnu kartu dopušteno je parkiranje na parkirnim mjestima za osobe s invaliditetom. Međutim, morate se pridržavati najduljeg dopuštenog trajanja parkiranja na navedenim parkirnim mjestima.
  • Ne smijete parkirati na parkirnim mjestima namijenjenima za posebne potrebe ili za određene vrste vozila.

Parkiranje na parkiralištima

Pravila navedena u prethodnom odjeljku, Parkiranje na cestama, primjenjuju se i na javna parkirališta. Vlasnici zemljišta mogu dopustiti ili zabraniti parkiranje svima, uključujući osobama koje posjeduju parkirnu kartu.

Pogledajte najvažnije informacije o ovoj temi

Trebate li podršku službi za pomoć korisnicima?

Obratite se specijaliziranim službama za pomoć

Podijeli: