Utolsó frissítés: 12/04/2017

Uniós parkolási igazolvány mozgáskorlátozottak számára – Görögország

Vonatkozó szabályok

A közutakon és a parkolókban a mozgáskorlátozottak részére fenntartott parkolóhelyeket kerekesszéket ábrázoló szimbólum jelöli. Ne parkoljon olyan parkolóhelyen, amely meg van jelölve egy másik személy nevével vagy egy másik jármű rendszámával.

Parkolás a közutakon

A parkolási igazolvány használata révén Ön elsőbbséggel parkolhat közutakon, illetve a jármű- vagy gyalogosforgalom céljára vagy állatok haladására szolgáló helyeken.

Ne parkoljon olyan utakon, ahol tilos várakozni.

A legtöbb helyen meg kell fizetnie a parkolási díjat azokon az utakon, ahol a parkolás díjköteles – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

A legtöbb helyen időkorlátozás nélkül parkolhat az utakon ott, ahol a parkolás ingyenes, de időkorláthoz kötött – tájékozódjon minden esetben a vonatkozó helyi szabályokról.

Gyalogos övezetbe nem hajthat be, és ott nem parkolhat.

Parkolás parkolóban

Egyes parkolókban ingyenesen parkolhatnak azok a járművek, amelyekben jól látható helyen mozgáskorlátozottaknak szóló parkolási igazolványt helyeztek el.

A vonatkozó feltételekről és díjszabásról a parkolóban elhelyezett táblák és feliratok alapján, illetve a parkoló személyzeténél lehet tájékozódni.

A témával kapcsolatos legfontosabb információk

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

Oldal megosztása: