Værktøjer

Sprogvælger

EU-flaget

Sti

Menu

Opdateret : 25/04/2017

Spørgsmål og svar - Find et volontørprojekt

 • Skal jeg have særlige kvalifikationer for at blive volontør i Den Europæiske Volontørtjeneste?

  NEJ - Programmet er åbent for alle. Du kommer på et særligt kursus inden afrejsen.

 • Jeg vil gerne være volontør i udlandet. Hvor kan jeg finde oplysninger og få hjælp?

  Kontakt dit nationale kontorEnglish eller det regionale SALTO-ressourcecenterEnglish for Østeuropa og Kaukasus, det sydøstlige Europa og Euro-Middelhavsregionen.

  Du kan også gå ind på webstedet for Den Europæiske VolontørtjenesteEnglish og læse guide to the European Voluntary Service.

 • Jeg vil gerne være volontør i Spanien med Den Europæiske Volontørtjeneste. Skal jeg kunne tale spansk?

  NEJ - Medmindre der specifikt kræves et basalt kendskab for at kunne udføre opgaverne. Du vil få sproglig støtte under projektet, så du lærer afgjort noget spansk, mens du er der.

 • Skal jeg være forsikret?

  JA - Men som deltager i Den Europæiske Volontørtjeneste har du krav på specifik gratis forsikring. Bed den organisation, der udsender dig, om flere oplysninger.

 • Hvad nu, hvis jeg ikke synes om Den Europæiske Volontørtjenestes projekt - kan jeg så droppe det?

  Hvis du er i en meget vanskelig situation, og dine problemer ikke kan løses, er der mulighed for at ophæve volontøraftalen - som en sidste udvej.

 • Skal jeg betale noget for at være med i et af Den Europæiske Volontørtjenestes projekter?

  NEJ – Du skal ikke betale noget for at være med i Den Europæiske Volontørtjeneste.

 • Kan EU-landene begrænse adgangen til deres nationale volontørordninger til deres egne borgere?

  JA – Nationale volontørordninger er ikke nødvendigvis åbne for udlændinge. Kontakt den ansvarlige myndighed og spørg dem.

 • Jeg vil gerne til Asien. Skal jeg have visum?

  MULIGVIS - Som deltager i et volontørprojekt bliver du ikke fritaget fra at følge landenes visumregler. Sørg for at tjekke reglerne i god tid!

 • Jeg er for nyligt begyndt at arbejde som volontør i et andet EU-land. Hvilke myndigheder er ansvarlige for mine sociale sikringsrettigheder, og hvad er min retlige status?

  Volontørers status er ikke reguleret af EU-retten.  Når du arbejder i udlandet, er det den organisation, der udsender dig, og værtsorganisationen, der tager sig af dig.  Som volontør har du ret til at bo i et hvilket som helst EU-land, under forudsætning af at du har tilstrækkeligt med ressourcer til at forsøge dig selv og en omfattende sygesikring. Så længe du opfylder de betingelser, er du dækket af værtslandets sociale sikringssystem.  Hvis dit ophold i et andet EU-land er midlertidigt, kan du bruge dit europæiske sygesikringskort fra dit hjemland til at sikre, at du kan få den sundhedspleje, du har behov for, under dit ophold. 
 • Får jeg et certifikat, der er anerkendt i hele EU, når jeg har udført frivilligt arbejde i et andet EU-land?

  Hvis du deltager i et Aktive unge-projekt under Erasmus+, modtager du et Youthpass-certifikat.
 • Hvad er Youthpass-certifikatet, og hvor kan jeg ansøge om det?

  Youthpass-certifikatet sikrer, at den erfaring, de unge får gennem Aktive unge-programmet, anerkendes som en uddannelseserfaring og en ikke-formel læringsperiode . Hvis du deltager i et godkendt Aktive unge-projekt under Erasmus+, skal din organisation registrere sig på Youthpass-websitet og indtaste dine data. Herefter kan certifikatet godkendes og udstedes.

 

Se de vigtigste oplysninger om dette emne
Find et volontørprojekt
EU-lovgivning
Offentlige høringer
  Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
  Få hjælp og rådgivning