Utazás és külföldi tartózkodás Európában
Utolsó frissítés:: 26/04/2019

A munkavállalók tájékoztatása, a velük folytatandó konzultáció

Az Egyesült Királyság úgy döntött, hogy az Európai Unióról szóló szerződés (EUSZ) 50. cikkében rögzített lehetőséggel élve kilép az Európai Unióból: Több információ

Az uniós jogszabályok hatálya 2019. március 30-tól nem terjed ki az Egyesült Királyságra, kivéve, ha a megerősített kilépési megállapodás más időpontról rendelkezik vagy ha az Európai Tanács és az Egyesült Királyság egyhangúlag úgy dönt, hogy meghosszabbítja a kétéves tárgyalási időszakot. Arról, hogy a kilépés milyen jogi következményekkel jár a vállalkozásokra nézve, itt olvashat bővebben:

Ha Ön az EU területén működő vállalkozásában – a határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott munkavállalókat is beszámítva – legalább 50 főt foglalkoztat, illetve egy nagyobb vállalkozáshoz tartozó üzleti egységében legalább 20 alkalmazottja van, a vonatkozó jogszabályok értelmében köteles:

A munkáltatónak kellő figyelmet kell arra is fordítania, hogy a tájékoztatás időben történjen, és így a munkavállalók képviselőinek elegendő idejük legyen felkészülni a hivatalos konzultációra.

A munkavállalók képviselői (vagy a munkájukat segítő szakértők) nem adhatják tovább a cég alkalmazottainak vagy harmadik feleknek azokat az információkat, amelyeket a munkáltató bizalmasan közölt velük.

 

Kapcsolódó témák

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

EURES-tanácsadók

Az EURES-tanácsadók információkkal tudnak szolgálni az Ön számára a munkafeltételekről, és segítséget tudnak adni a munkaerő-felvételi eljárásokkal kapcsolatban az egyes országokban és határrégiókban.

Helyi vállalkozástámogatás - Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Oldal megosztása: