Utazás és külföldi tartózkodás Európában
Utolsó frissítés: 23/06/2022

A munkavállalók tájékoztatása, a velük folytatandó konzultáció

Ha Ön az EU területén (ebben az esetben: a 27 uniós tagállam) működő vállalkozásában – a határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott munkavállalókat is beszámítva – legalább 50 főt foglalkoztat, illetve egy nagyobb vállalkozáshoz tartozó üzleti egységében legalább 20 alkalmazottja van, a vonatkozó jogszabályok értelmében köteles:

A munkáltatónak kellő figyelmet kell arra is fordítania, hogy a tájékoztatás időben történjen, és így a munkavállalók képviselőinek elegendő idejük legyen felkészülni a hivatalos konzultációra.

A munkavállalók képviselői (vagy a munkájukat segítő szakértők) nem adhatják tovább a cég alkalmazottainak vagy harmadik feleknek azokat az információkat, amelyeket a munkáltató bizalmasan közölt velük.

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

EURES-tanácsadók

Amennyiben munkafeltételekkel kapcsolatos tájékoztatásra van szüksége, vagy az egyes országok, illetve határrégiók munkaerő-felvételi eljárásai során segítségre szorul, forduljon EURES-tanácsadójához!

Helyi vállalkozástámogatás

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network  díjmentesen segíthet Önnek.

További segítségnyújtó szolgálatok

Oldal megosztása: