Utazás és külföldi tartózkodás Európában
Utolsó frissítés: 23/06/2022

A munkavállalók tájékoztatása, a velük folytatandó konzultáció

Ha Ön az EU területén (ebben az esetben: a 27 uniós tagállam) működő vállalkozásában – a határozott idejű szerződéssel foglalkoztatott munkavállalókat is beszámítva – legalább 50 főt foglalkoztat, illetve egy nagyobb vállalkozáshoz tartozó üzleti egységében legalább 20 alkalmazottja van, a vonatkozó jogszabályok értelmében köteles:

A munkáltatónak kellő figyelmet kell arra is fordítania, hogy a tájékoztatás időben történjen, és így a munkavállalók képviselőinek elegendő idejük legyen felkészülni a hivatalos konzultációra.

A munkavállalók képviselői (vagy a munkájukat segítő szakértők) nem adhatják tovább a cég alkalmazottainak vagy harmadik feleknek azokat az információkat, amelyeket a munkáltató bizalmasan közölt velük.

EU-jogszabályok

Tanácsra vagy segítségre van szüksége?

Vegye fel a kapcsolatot a szakosodott segítségnyújtó szolgálatokkal

EURES-tanácsadók

Amennyiben munkafeltételekkel kapcsolatos tájékoztatásra van szüksége, vagy az egyes országok, illetve határrégiók munkaerő-felvételi eljárásai során segítségre szorul, forduljon EURES-tanácsadójához!

Kérdése van határokon átnyúló vállalati tevékenységgel kapcsolatban (export, a tevékenység kiterjesztése más uniós tagállamokra stb.)? Ha igen, akkor az Enterprise Europe Network díjmentesen segíthet Önnek.

Igénybe veheti támogató szolgálat kereső is, ahol elirányítjuk az Önnek leginkább megfelelő segítségnyújtó szolgálathoz.

Oldal megosztása: