Navigációs útvonal

Megosztás! 
	Megosztás Facebookon!
  
	Megosztás Twitteren!
  
	Megosztás Google-n!
  
	Megosztás LinkedIn-en!

Vásárlás

Frissítve : 14/03/2014

Garanciák

2014. június 13-tól EU-szerte új szabályok lépnek életbe a fogyasztói jogok terén. Tájékozódjon Ön is a fogyasztókat megillető új jogokról English és a többi változásról.

2 éves szavatossági idő

Ha Ön az Európai Unió területén bárhol olyan árucikket vásárol, melyről később kiderül, hogy hibás, illetve nem úgy néz ki, vagy nem úgy működik, ahogy azt megvételre hirdették, Önnek a vételtől számított két éven belül joga van a termék megjavítását vagy cseréjét kérni. Ha a javítást vagy a cserét nem lehet belátható időn belül elvégezni, illetve ha az Önre nézve jelentős kényelmetlenséggel járna, Ön árleszállítást igényelhet, vagy a vételár visszatérítését kérheti.

A kétéves szavatossági idő az áru átvételének napján kezdődik meg. Termékhiba esetén a vevőnek a hiba észlelését követő két hónapon belül tájékoztatnia kell arról az eladót.

Az eladó mindig felelősséggel tartozik a hibás teljesítésért. Egyes EU-tagországokban a gyártótól is kérhető, hogy a hibás teljesítés révén előállt helyzetet orvosolja.

Konkrét eset

A hibás teljesítés nem mindig nyilvánvaló azonnal

Mirek laptopot vásárolt, mely jól működött. Több mint egy évvel a termék megvételét követően azonban Mirek rájött arra, hogy a laptop memóriakapacitása kisebb, mint ahogy az a hirdetésben szerepelt.

Bár működött, a gép nem felelt meg a fogyasztói szerződésben foglaltaknak.  Ebből kifolyólag a bolt visszatérítette Mirek részére a vételárat.

Az eladó által vállalt jótállás

Az üzletek gyakran kínálnak a vevők részére garanciát – vagy külön díj fejében, vagy úgy, hogy ennek árát a termék vételára már tartalmazza. Ez a jótállás nem lép a minimálisan két évig érvényes szavatosság helyébe.

Hasonlóképpen, ha valamelyik üzlet olcsóbban kínál egy bizonyos terméket, melyre nem vállal garanciát, ez pusztán annyit jelent, hogy a szavatosságon felül Ön nem részesül jótállás révén további védelemben. A kétéves határidőn belül Ön továbbra is érvényesítheti szavatossági jogát, ha kiderül, hogy a termék hibás vagy nem felel meg a fogyasztói szerződésben rögzített tulajdonságoknak.

Konkrét eset

A kétéves szavatossági időt a kereskedő által vállalt jótállás nem rövidítheti le

Carla hajszárítót vett, melyre a kereskedő hathónapos jótállást vállalt.

Amikor a készülék nyolc hónappal később elromlott, Carla visszavitte a hajszárítót az üzletbe. Az eladótól azt a választ kapta, hogy a jótállás lejárt, és hogy a vételárat nem kaphatja vissza.

Carla – teljesen jogosan – rámutatott arra, hogy az EU fogyasztóvédelmi jogszabályainak értelmében a termékszavatosság két teljes éven át érvényes. Az eladó által adott hathónapos jótállás pusztán kiegészítő védelmet biztosított.

Használt cikkek

Ha a fogyasztói szerződés tárgya használt cikk, akkor rövidebb szavatossági időben is megállapodhatnak a felek, de egy évnél rövidebb elévülési határidő ilyenkor sem köthető ki. Erről a vevőt a vásárlás idején tájékoztatni kell.

További segítségre van szüksége?

További segítségre van szüksége?

Nem találta meg a keresett információt? Megoldandó problémája adódott?

Footnote

Ebben az esetben: a 27 uniós tagállam, valamint Izland, Liechtenstein és Norvégia.

Retour au texte en cours.