Poslovanje
Posljednji put provjereno: 07/11/2019

O ovom portalu

Portal EU-a Vaša Europa pomaže vam pri obavljanju aktivnosti u drugim državama članicama kako biste izbjegli nepotrebne poteškoće i birokraciju.

Informacije na portalu odnose se na selidbu ili samo putovanje u inozemstvo te život, rad i kupnju u inozemstvu. Također, mogu se odnositi i na poduzeće koje posluje u inozemstvu.

Kao državljanin EU-a ili državljanin Islanda, Lihtenštajna i Norveške imate određena prava u tim područjima. Ali moguće je da se ta prava ne poštuju uvijek u zemljama koje još nisu u potpunosti provele relevantno zakonodavstvo EU-a.

Koje informacije možete pronaći na ovom portalu?

Portal Vaša Europa nudi:

Zemlje/državljani obuhvaćeni ovim portalom

Informacije na ovom portalu namijenjene su uglavnom državljanima EU-a i njihovim obiteljima (uključujući članove obitelji iz trećih zemalja).

U većini slučajeva prava u EU-u objašnjena na portalu Vaša Europa odnose se na države članice EU-a i Island, Lihtenštajn i Norvešku.

Ponekad se prava u EU-u odnose i na Švicarsku, no to nije uvijek slučaj i ovisi o tome koje je sporazume Švicarska potpisala s EU-om.

Na svakoj stranici portala Vaša Europa jasno su navedene zemlje ili državljani na koje se odnose informacije koje te stranice sadržavaju.

Autori portala

Informacije na portalu Vaša Europa pružaju relevantni odjeli Europske komisije, a nadopunjuje ih se sadržajem koji dostavljaju nadležna tijela pojedinih zemalja koje portal obuhvaća.

Portal se sastoji od dva dijela:

Dio namijenjen građanima daje primjere koji se temelje na iskustvima iz života građana EU-a. Sva imena i državljanstva izmišljena su.

Dostupni jezici

Portal Vaša Europa pruža informacije na svim službenim jezicima EU-a osim irskog.

Može se dogoditi da određeni sadržaj nije dostupan na jeziku koji ste odabrali jer je još u postupku prevođenja.

Informacije za pojedine zemlje bit će dostupne, ako je to moguće, na službenom jeziku (ili službenim jezicima) te zemlje i na engleskom.

Europska komisija nije odgovorna za jezičnu politiku vanjskih web-mjesta.

Povezivanje na portal Vaša Europa

Pri stvaranju poveznica koje vode na portal Vaša Europa, pridržavajte se sljedećih pravila:

Redovito provjeravamo jesu li vaše poveznice na naš portal u skladu s navedenim pravilima.

Promidžba portala Vaša Europa

Želite li promicati portal Vaša Europa, možete se koristiti našim višejezičnim promidžbenim materijalom.

Politika zaštite privatnosti

Za portal Vaša Europa vrijede politika zaštite privatnosti korisnika i pravila o zaštiti podataka na temelju kojih se uređuje portal Europa.

Koristite li službe za pomoć dostupne putem portala Vaša Europa, bit ćete detaljno obaviješteni o njihovoj politici zaštite privatnosti.