Menu

Veelgestelde vragen - Informatie over contracten

Gelden de EU-regels ook als ik iets van een particulier heb gekocht en niet van een bedrijf? Open Gesloten

NEE. In dat geval kunt u zich alleen beroepen op de informatie die u bij aankoop had, de contractvoorwaarden, en de wetgeving van het EU-land waar de verkoper is gevestigd.

Ik heb een paar maanden geleden een camera gekocht, die het nu al niet meer doet. Ik heb de verkoper gebeld, maar dat telefoontje bleek ontstellend duur. Mag dat? Open Gesloten

NEE. Verkopers die hun klanten naar een speciale klantenservice laten bellen mogen daarvoor niet meer in rekening brengen dan het basistarief voor telefoongesprekken.

Ik heb via internet software gekocht. Na het downloaden ontdekte ik dat die niet compatibel is met mijn hardware. Dit stond ook op de website van de verkoper. Ik heb de verkoper om terugbetaling verzocht. Sta ik in mijn recht? Open Gesloten

NEE. U had op de website van de verkoper moeten kijken voordat u de software downloadde. Informatie over digitale inhoud moet duidelijk zijn wat betreft de compatibiliteit met hard- en software en technische beschermingsmaatregelen, zoals een verbod om kopieën te maken.

U kunt de aankoop van digitale inhoud, zoals te downloaden muziek en video, annuleren, maar alleen tot u begint met downloaden.

Waar kan ik hulp krijgen als ik geen bevredigend antwoord van een verkoper in een ander EU-land krijg? Open Gesloten

U kunt dan contact opnemen met het ECC-net in uw land of in het land waar u het product gekocht heeft. Het FIN-NET-netwerk bevordert buitengerechtelijke schikkingen bij financiële geschillen waarbij partijen uit verschillende EU-landen betrokken zijn.

Algemene informatie hierover

EU-wetgeving

Laatste controle: 20/11/2023
Deze bladzijde delen