Ultima verificare: 07/11/2019

Despre site

Site-ul Europa ta a fost creat pentru a vă ajuta să vă desfăşuraţi activităţile în alte ţări europene, evitând birocraţia şi eventualele probleme.

Aici puteţi găsi informaţii utile dacă, de exemplu, vă stabiliţi, locuiţi, studiaţi, munciţi, faceţi cumpărături sau pur şi simplu călătoriţi în alt stat membru. Un alt exemplu ar fi, în cazul întreprinderilor, desfăşurarea de activităţi comerciale în străinătate.

Cetăţenii provenind din ţările UE şi din Islanda, Liechtenstein sau Norvegia au drepturi aplicabile în toate aceste state. Totuşi, acestea nu sunt întotdeauna respectate, pentru că unele ţări nu au implementat pe deplin normele europene relevante.

Ce informaţii puteţi găsi pe acest site?

Europa ta vă oferă informaţii despre:

Ţări şi naţionalităţi vizate

Site-ul se adresează în primul rând cetăţenilor europeni şi familiilor acestora (inclusiv membrilor de familie provenind din afara UE).

De cele mai multe ori, drepturile descrise pe site-ul Europa ta sunt valabile în toate statele membre UE, dar şi în Islanda, Liechtenstein şi Norvegia.

Uneori, drepturile sunt valabile şi în Elveţia, dar există excepţii, deoarece această ţară a semnat un număr limitat de acorduri cu UE.

Fiecare pagină a site-ului Europa ta precizează ţările şi naţionalităţile pentru care se aplică informaţiile furnizate.

Autorii site-ului

Informaţiile de pe site-ul Europa ta sunt oferite de serviciile Comisiei Europene şi sunt completate de autorităţile din ţările vizate.

Site-ul este alcătuit din două secţiuni:

Secţiunea „Europa ta - Cetăţeni" prezintă exemple bazate pe experienţe reale, trăite de cetăţeni ai UE, deşi numele şi naţionalităţile sunt fictive.

Versiuni lingvistice

Site-ul Europa ta oferă informaţii în toate limbile oficiale ale UE, mai puțin în irlandeză.

Însă anumite texte se află încă în curs de traducere, motiv pentru care ar putea să nu fie disponibile în limba dumneavoastră.

Informaţiile cu specific naţional sunt disponibile, pe cât posibil, în limba sau limbile oficiale ale ţării respective şi în limba engleză.

Comisia Europeană nu răspunde de politica lingvistică a site-urilor externe.

Crearea de linkuri către site-ul Europa ta

Pentru a putea publica pe un site extern linkuri către site-ul „Europa ta", trebuie să respectaţi următoarele:

Verificăm periodic în ce măsură linkurile către „Europa ta" respectă această politică.

Promovarea site-ului Europa ta

Dacă doriţi să promovaţi site-ul Europa ta, puteţi folosi acest material promoţional disponibil în mai multe limbi.

Politica de confidenţialitate

Site-ul Europa ta se conformează normelor privind protecţia datelor şi viaţa privată a utilizatorilor, valabile pentru portalul Europa.

Dacă apelaţi la serviciile de asistenţă accesibile prin intermediul site-ului Europa ta, veţi primi informaţii referitoare la aspectele specifice ale politicii lor de confidenţialitate.