Cale de navigare

Actualizare 05/2016

Actualizare 05/2016

Rambursarea TVA

Dacă trebuie să achitați TVA pentru activitățile comerciale desfășurate într-o țară din UE în care nu sunteți stabilit, este posibil să aveți dreptul la rambursarea sa de către autoritățile din țara respectivă.

Anumite țări din UE nu permit rambursarea TVA-ului pentru unele categorii de cheltuieli (note de plată la restaurante, activități recreative, autovehicule, combustibil etc.).

Întreprinderile din UE

Puteți depune on-line o cerere de rambursare TVA, prin intermediul autorităților din țara de origine. Acestea o vor transmite autorităților din cealaltă țară, dacă îndepliniți condițiile prevăzute în acest sens.

Dacă țara respectivă întârzie cu rambursarea TVA-ului, puteți beneficia de plata unor dobânzi de întârziere.

Dacă vă confruntați cu dificultăți în relația cu autoritățile publice, puteți cere ajutor din partea serviciilor noastre de asistență și consiliere .

Toate documentele orientative disponibile pe acest site sunt publicate în scop informativ. Pentru mai multă siguranță juridică, adresați-vă autorităților naționale pdf English , pentru fiecare caz în parte.

Coduri pe care trebuie să le utilizați în cererea de rambursare

Când depuneți o cerere de rambursare, trebuie să introduceți anumite coduri standard pentru a descrie natura bunurilor și a serviciilor achiziționate pentru care ați plătit TVA (a se vedea articolul 9 alineatul (1) din Directiva 2008/9/CE) български (bg)czech (cs)dansk (da)Deutsch (de)eesti (et)ελληνικά (el)English (en)español (es)Français (fr)Gaeilge (ga)italiano (it)latviešu (lv)lietuvių (lt)magyar (hu)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)slovenčina (sk)slovenščina (sl)suomi (fi)svenska (sv) ).

S-ar putea ca unele state membre să vă ceară să utilizați și subcoduri suplimentare pentru fiecare tip de bunuri /servicii. Lista acestor subcoduri și semnificația lor figurează în Regulamentul Comisiei nr. 1174/2009 български (bg)czech (cs)dansk (da)Deutsch (de)eesti (et)ελληνικά (el)English (en)español (es)Français (fr)Gaeilge (ga)italiano (it)latviešu (lv)lietuvių (lt)magyar (hu)Malti (mt)Nederlands (nl)polski (pl)português (pt)slovenčina (sk)slovenščina (sl)suomi (fi)svenska (sv) - subcodurile utilizate în statele membre pdf English.

Aplicarea procedurii de rambursare TVA

Date fiind preocupările legate de punerea în aplicare a procedurii electronice de rambursare a TVA, Comisia a elaborat, împreună cu statele membre, un tabel cu problemele și soluțiile posibile legate de rambursarea TVA pdf English și un document care prezintă legislația legată de această procedură pdf English și responsabilitățile care le revin statelor membre în diverse etape ale acesteia. Documentele, disponibile doar în limba engleză, au fost aprobate de statele membre în cadrul Comitetului permanent pentru cooperare administrativă.

Întreprinderile din afara UE

Dacă întreprinderea dumneavoastră nu își are sediul pe teritoriul UE și ați plătit TVA pentru activitățile comerciale desfășurate într-o țară din UE în care nu ați livrat bunuri sau nu ați prestat servicii, puteți avea dreptul la rambursare din partea autorităților din acea țară ( a treisprezecea directivă UE privind TVA ).

Pentru a obține rambursarea, trebuie să vă adresați direct autorităților din statul membru în cauză.

Unele state membre vă vor rambursa TVA-ul doar dacă țara în care își are sediul întreprinderea dumneavoastră acordă rambursări similare întreprinderilor provenind din țara respectivă.

Contactați un partener care furnizează asistență locală pentru întreprinderi

Cererea dvs. de informații va fi transmisă unui partener de asistență din cadrul Enterprise Europe Network. Pentru a obține un răspuns cât mai rapid și corect, introduceți cât mai multe informații. Serviciul este gratuit.

Asistență locală pentru întreprinderi

Ajutor

Contactați serviciile specializate de asistență

Ajutor

Contactați un partener care furnizează asistență locală pentru întreprinderi

Cererea dvs. de informații va fi transmisă unui partener de asistență din cadrul Enterprise Europe Network. Pentru a obține un răspuns cât mai rapid și corect, introduceți cât mai multe informații. Serviciul este gratuit.

EEN-logo

Formular de contact

(Toate câmpurile sunt obligatorii)
Vă mulțumim, mesajul dumneavoastră a fost trimis.
Din cauza unor probleme tehnice, mesajul dumneavoastră nu a putut fi trimis. Vă rugăm să încercați mai târziu.
Introduceți o adresă de e-mail validă.

Date personale

Datele întreprinderii

Austria

Wien

Belgia

Brussel

Bruxelles

Namur

Bulgaria

Sofia

Cipru

Nicosia

Croația

Zagreb

Danemarca

Copenhagen

Estonia

Tallinn

Finlanda

Helsinki

Franța

Blagnac Cedex

Caen

Dijon

Guadeloupe, Martinique

Lille

Lyon

Paca

Paris, Ile-de-France, Centre, Nouvelle-Calédonie, Polynésie

Rennes

Saint-Denis

Germania

Berlin

Bremen

Erfurt

Hannover

Kiel

Leipzig

Magdeburg

Mainz

Mülheim an der Ruhr

München

Rostock

Stuttgart

Wiesbaden

Grecia

Athens

Irlanda

Dublin

Islanda

Reykjavík

Italia

Firenze (Toscana, Umbria, Marche)

Milano (Lombardia, Emilia Romagna)

Napoli (Abruzzo, Calabria, Campania, Basilicata, Molise, Puglia, Sicilia)

Roma (Lazio, Sardegna)

Torino (Piemonte, Liguria, Valle d’Aosta)

Venezia (Veneto, Trentino Alto Adige, Friuli Venezia Giulia)

Letonia

Riga

Lituania

Vilnius

Luxemburg

Luxembourg

Malta

Pieta`

Norvegia

Oslo

Polonia

Kielce

Lublin

Warsaw

Wroclaw

Portugalia

Lisboa

Regatul Unit

Belfast (Northern Ireland)

Cardiff (Wales)

Edinburgh (Scotland)

London (England)

Republica Cehă

Praha

România

Baciu Cluj

Bucuresti

Constanta

Timișoara

Slovacia

Bratislava

Slovenia

Ljubljana

Spania

Barcelona

Madrid

Oviedo

Palma

Santa Cruz de Tenerife

Sevilla

Valencia

Vitoria- Gazteiz

Zaragoza

Suedia

Stockholm

Țările de Jos

Den Haag

Ungaria

Budapest

3000/3000

Informațiile furnizate în acest formular sunt trimise direct către un partener din cadrul Enterprise Europe Network. Datele cu caracter personal introduse vor fi utilizate doar pentru a-i permite consultantului să vă răspundă. Datele nu vor fi stocate ulterior.

Ajutor