Cale de navigare

Actualizare : 07/05/2015

travel

Siguranța și securitatea aeriană

Bagajul de mână și bagajul de cală

Atunci când călătoriți cu avionul, având ca punct de îmbarcare un aeroport din UE, trebuie să aveți în vedere anumite cerințe de securitate referitoare la bagajele dumneavoastră:

  • Lichidele din bagajul de mână (băuturi, pastă de dinți, creme și geluri de uz cosmetic etc.) trebuie să fie transportate în recipiente de maxim 100 ml și ambalate într-o pungă transparentă din plastic cu capacitatea de maxim 1 l. Recipientele cu o capacitate mai mare de 100 ml trebuie transportate în bagajul de cală. Restricția referitoare la volum nu se aplică medicamentelor și alimentelor pentru copii.
  • Lichidele scutite de taxe vamale, cumpărate din aeroporturi sau de la companii aeriene, pot fi transportate ca bagaj de mână, atâta timp cât rămân sigilate, alături de chitanță, în ambalajul de siguranță (prevăzut cu o margine roșie), furnizat în momentul achiziționării. Nu puteți deschide ambalajul de siguranță înainte de a ajunge la destinația finală. Cu toate acestea, ofițerii vamali pot fi nevoiți să deschidă ambalajele și sticlele în vederea efectuării controlului de securitate. Dacă se întâmplă acest lucru și aveți un zbor de legătură în alt aeroport, informați ofițerii de securitate pentru ca substanțele lichide să fie resigilate într-un nou ambalaj de siguranță.
  • Nu aveți voie să transportați în cabină niciun obiect ascuțit care ar putea fi folosit ca armă (ex. tirbușon, cuțit, foarfece de anumite dimensiuni). Acestea trebuie transportate în bagajul de cală.
  • Limitele referitoare la dimensiunea bagajului de mână și la numărul de bagaje pe care le puteți transporta sunt stabilite de companiile aeriene. Informați-vă înainte de călătorie.
  • Este interzis transportul de substanțe explozive și inflamabile (ex. artificii, vopsele în recipiente sub presiune de tip aerosol, alte substanțe inflamabile și toxice precum acizii). Acestea nu sunt acceptate nici în bagajul de mână, nici în cel de cală.
  • De asemenea, nu puteți lua la bordul aeronavei niciun fel de arme.

Consultați normele referitoare la articolele interzise English în bagajul de mână și de cală.

Pentru a afla care sunt articolele interzise, consultați site-ul aeroportului sau contactați compania aeriană operatoare.

Din motive de securitate, toate bagajele sunt scanate sau verificate înainte de a trece în zona de securitate a aeroportului.

Cabina echipajului este încuiată pe durata zborului, pentru a preveni accesul persoanelor neautorizate.

Companii aeriene interzise în UE

Toți operatorii aerieni care asigură zboruri având ca punct de plecare sau de destinație o țară din UE trebuie să respecte anumite standarde de siguranță. Anumite companii aeriene nu respectă normele europene de siguranță. Acestea:

  • fie sunt interzise în spațiul aerian european
  • fie pot opera în spațiul aerian european, dar numai în anumite condiții.

Dacă vă preocupă aspectele legate de siguranța aeriană, consultați lista companiilor aeriene interzise în UE.

Ajutor

În acest caz, cele 28 de state membre + Islanda, Norvegia și Elveția

Retour au texte en cours.

În acest caz, cele 27 de state membre + Islanda, Norvegia și Elveția

Retour au texte en cours.