Cale de navigare

Distribuie pe 
	Distribuie pe Facebook
  
	Distribuie pe Twitter
  
	Distribuie pe google+
  
	Distribuie pe linkedIn

Cumpărături

Actualizare : 14/03/2014

Garanţii

Începând cu data de 13 iunie 2014, în UE se aplică noi norme privind drepturile consumatorilor. Citiți mai multe despre noile drepturi English și alte modificări în domeniu.

Garanţia de doi ani

Când achiziţionaţi bunuri în UE, aveţi la dispoziţie doi ani pentru a solicita repararea sau înlocuirea acestora, dacă se dovedesc a fi defecte sau neconforme cu descrierea. Dacă produsul nu poate fi reparat sau înlocuit într-un interval rezonabil şi fără inconveniente, puteţi solicita rambursarea sumei plătite sau o reducere de preţ.

Garanţia de doi ani începe în momentul în care v-a fost livrat produsul. Dacă descoperiţi că acesta are un defect, aveţi la dispoziţie două luni pentru a-l informa pe vânzător.

Răspunderea îi revine întotdeauna vânzătorului. În unele ţări ale UE, aveţi dreptul de a solicita despăgubiri şi din partea fabricantului.

Caz real

Neconformitatea produselor nu este întotdeauna evidentă

Mirek a comandat un laptop care, la prima vedere, funcţiona bine. Totuşi, după un an, Mirek a descoperit că memoria calculatorului este mai mică decât i s-a precizat în momentul achiziţionării.

Deşi problema nu a fost descoperită imediat, iar laptopul era încă funcţional, Mirek i-a reproşat magazinului că produsul achiziţionat nu era conform cu descrierea.  Acest lucru i-a dat dreptul de a solicita o despăgubire din partea magazinului.

Garanţia adiţională a vânzătorului

Deseori, magazinele vă pot oferi o garanţie adiţională, care poate fi plătită separat sau inclusă în preţul produsului. Aceasta nu înlocuieşte garanţia de doi ani, care se aplică întotdeauna.

În mod similar, dacă un magazin vă oferă un produs nou, la un preţ mai mic, fără garanţie, aceasta înseamnă că nu beneficiaţi de protecţie adiţională. Aveţi însă la dispoziţie doi ani pentru a solicita despăgubiri, dacă produsul se dovedeşte a fi defect sau neconform cu descrierea.

Caz real

Garanţia de doi ani nu poate fi redusă în urma aplicării unei garanţii comerciale

Carla a cumpărat un uscător de păr cu o garanţie de şase luni propusă de vânzător.

Pentru că aparatul s-a stricat după opt luni, Carla l-a dus înapoi la magazin.  Vânzătoarea i-a spus că nu are dreptul de a solicita despăgubiri, deoarece garanţia a expirat.

Carla i-a explicat că, în baza legislaţiei UE, beneficiază de o garanţie de doi ani, iar garanţia oferită de magazin reprezintă doar o protecţie adiţională.

Bunuri de ocazie

În cazul bunurilor de ocazie, cumpărătorul şi vânzătorul pot conveni asupra unei garanţii mai mici de doi ani, dar nu mai mică de un an. Acest lucru trebuie precizat clar, în momentul achiziţionării bunurilor.

Încă mai aveți nevoie de ajutor?

Footnote

În acest caz, cele 27 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein şi Norvegia

Retour au texte en cours.