Ultima verificare: 08/04/2020

Egalitatea de tratament și libera circulație

Sunteți afectat de Brexit?

Lucrători din alte ţări din UE: egalitatea de tratament şi permisul de muncă

Ca angajator, aveți dreptul de a recruta personal din orice țară din UE. Candidaților originari din alte țări europene trebuie să le aplicați același tratament ca și celor provenind din propria dumneavoastră țară. Pe parcursul procesului de recrutare, nu puteți impune criterii discriminatorii (de exemplu, naționalitatea). De asemenea, trebuie să le oferiți cetățenilor din alte țări din UE aceleași condiții de muncă (salariu, concediu anual plătit etc.) ca și celor din propria țară. Persoanele provenind din UE nu au nevoie de permis de muncă pentru a lucra în altă țară din Uniune.

Este posibil ca cetățenii provenind din Croația să aibă în continuare nevoie de permis de muncă în Austria, iar unii cetățeni din UE să aibă nevoie de permis de muncă pentru a se putea angaja în Croația. Aflați mai multe despre permisele de muncă în UE.

Le puteți cere candidaților din alte țări să își demonstreze competențele lingvistice necesare în vederea ocupării locului de muncă, dar nivelul cerut trebuie să fie rezonabil pentru postul în cauză.

De asemenea, este interzisă discriminarea pe motiv de:

Dacă aveți nevoie de ajutor pentru a recruta lucrători din alte țări europene, accesați EURES - Rețeaua europeană a locurilor de muncă.

Dacă întreprinderea dumneavoastră se află într-o regiune de graniță, EURES vă poate oferi consiliere cu privire la statutul administrativ al lucrătorilor transfrontalieri.

Teme conexe

Legislația UE

Aveți nevoie de ajutorul serviciilor de asistență?

Contactați serviciile specializate de asistență

Consiliere cu privire la normele UE care se aplică întreprinderii dumneavoastră / Soluționarea problemelor întâmpinate în relația cu o autoritate publică

Asistență locală pentru întreprinderi

Aveți întrebări despre desfășurarea unei activități economice la nivel transfrontalier, de exemplu exportul sau extinderea în altă țară din UE? Dacă da, Rețeaua întreprinderilor europene (Enterprise Europe Network) vă poate oferi consiliere gratuită.

Partajați această pagină: