Tools

Taalkeuzemenu

EU-vlag

Kruimelpad

Menu

Bijgewerkt : 24/05/2017

Veelgestelde vragen - Btw

 • Moet ik btw betalen als ik iets in een ander EU-land koop?

  JA. Taxfree winkelen, zoals op luchthavens, geldt alleen voor personen die niet in de EU wonen en die naar een bestemming buiten de EU reizen. EU-burgers moeten btw betalen, ook al kopen zij iets in een ander EU-land.

  In sommige gevallen hoeft u geen btw te betalen als u een auto in een ander EU-land koopt.

 • Ik ben een Amerikaan, later dit jaar ga ik naar de EU. Als ik in de EU iets koop, kan ik dan voordat ik terugvlieg naar de VS, de btw over deze goederen terugvragen?

  JA, op voorwaarde dat de goederen, samen met de documenten voor btw-teruggave, bij vertrek uit de EU aan de douane worden getoond binnen drie maanden na aankoop.

 • Gelden er specifieke voorwaarden om recht te hebben op btw-teruggave in Ierland bij het verlaten van de EU?

  JA, u moet aantonen dat u buiten de EU woont en u moet de goederen binnen drie maanden uitvoeren uit de EU. In sommige landen moet u ook voor een minimumbedrag aan goederen hebben gekocht, voordat u recht heeft op btw-teruggave, maar dit geldt niet in Ierland.

 • Ik ben van plan om later dit jaar van Londen naar New York te reizen. Ik weet dat ik belastingvrij goederen kan kopen in de taxfreewinkel op de luchthaven. Geldt er een beperking voor wat ik mag kopen?

  NEE. Bij het verlaten van de EU geldt er geen maximumhoeveelheid of maximumwaarde.

  Maar er kunnen wel beperkingen gelden voor wat u mag meenemen naar het land van bestemming (in dit geval de Verenigde Staten). Meer informatie daarover kunt u van de Amerikaanse autoriteiten krijgen.

Algemene informatie hierover
Btw – Belasting over de toegevoegde waarde
Openbare raadpleging
  Advies van een expert? Wij helpen u op weg.
  Vraag hulp of advies