Sivuston työkalut

Kielivalikko

EU:n lippu

Navigointipolku

Valikko

Päivitetty : 24/05/2017

Usein kysyttyä - Arvonlisävero

 • Joudunko maksamaan arvonlisäveroa toisesta EU-maasta ostamistani tuotteista?

  KYLLÄ – Verottomien ostosten teko esimerkiksi lentokentällä on sallittu vain EU:n ulkopuolella asuville, jotka ovat matkalla EU:n ulkopuolella sijaitseviin kohteisiin. EU:ssa asuvien on maksettava arvonlisävero myös silloin, kun he tekevät ostoksia toisessa EU-maassa.

  Joissakin tapauksissa voit saada vapautuksen arvonlisäverosta, kun ostat auton toisesta EU-maasta.

 • Olen amerikkalainen ja aion matkustaa tänä vuonna EU:hun. Jos ostan tavaroita EU:sta, voinko hakea niistä perityn alv:n palautusta ennen Yhdysvaltoihin paluutani?

  KYLLÄ – Voit hakea alv-palautusta tavaroista, jotka olet ostanut korkeintaan kolme kuukautta ennen maasta poistumista. Maasta poistuessasi sinun on esitettävä tullille tavarat ja alv:n palauttamista koskevat asiakirjat.

 • Onko joitakin erityisehtoja, joiden on täytyttävä, ennen kuin voin hakea alv-palautusta Irlannissa ennen EU:sta poistumista?

  KYLLÄ – Sinun pitää osoittaa, että kotipaikkasi on EU:n ulkopuolella, ja ostamasi tavarat on vietävä EU:sta kolmen kuukauden kuluessa ostopäivästä. Joissakin EU-maissa on asetettu vähimmäismäärä ostoksille, joista voi saada alv-palautuksen. Tämä ei kuitenkaan koske Irlantia.

 • Aion matkustaa Lontoosta New Yorkiin myöhemmin tänä vuonna. Onko lentoaseman tax-free-kaupassa tekemilleni verovapaille ostoksille enimmäismäärää?

  EI – Verovapaiden ostosten määrälle tai arvolle ei ole enimmäismäärää EU:sta poistuttaessa.

  Tavaroiden määrämaa (tässä tapauksessa Yhdysvallat) voi kuitenkin soveltaa maahantuotaviin tavaroihin enimmäismääriä. Asia kannattaa tarkistaa etukäteen Yhdysvaltojen viranomaisilta.

Aiheen pääsivulle
Arvonlisävero (ALV)
Julkiset kuulemismenettelyt
  Tarvitsetko asiantuntija-apua?
  Apua ja neuvontaa