Verktyg

Språkval

EU-flaggan

Sökväg

Meny

Uppdaterat : 24/05/2017

Vanliga frågor - Moms

 • Måste jag betala moms på varor som jag köper i ett annat EU-land?

  JA – Som EU-invånare måste du betala moms när du handlar i ett annat EU-land. Taxfree på till exempel flygplatser gäller bara för den som inte bor i EU och reser till ett land utanför EU.

  Men när du köper bil i ett annat EU-land slipper du i vissa fall att betala moms där.

 • Jag är amerikansk medborgare och ska resa till EU senare i år. Om jag köper varor när jag är i EU, kan jag kräva tillbaka momsen innan jag flyger tillbaka till USA?

  JA – förutsatt att du inom tre månader visar upp varorna i tullen vid utresan från EU tillsammans med momsåterbetalningshandlingarna.

 • Finns det några särskilda villkor för att få tillbaka momsen i Irland innan jag lämnar EU?

  JA – Du måste visa att du är bosatt utanför EU, och du måste föra ut varorna från EU inom tre månader efter att du köpt dem. I vissa länder måste varorna vara värda minst ett visst belopp, men det gäller inte Irland.

 • Jag ska resa från London till New York senare i år. Jag vet att jag kan handla skattefritt i taxfreebutiken på flygplatsen, men finns det någon gräns för hur mycket jag kan handla?

  NEJ – Det finns inga begränsningar för hur mycket skattefria varor du får köpa i EU före utresan.

  Det kan emellertid finnas begränsningar för vad du får föra in i destinationslandet, i ditt fall USA. Hör med de amerikanska myndigheterna vad som gäller.

Läs mer på huvudsidan
Moms
Offentliga samråd
  Behöver du hjälp från våra rådgivningstjänster?
  Få hjälp och råd