Navigációs útvonal

Európa Önökért Tanácsadó Szolgálat

 

Az Európa Önökért webhelyet a Bizottság azért hozta létre, hogy átfogóan tájékoztassa az EU polgárait az őket megillető jogokról.

A honlap fontos gyakorlati tudnivalókkal és hasznos tippekkel szolgál az EU-n belüli letelepedéssel, tanulással, munkavállalással, vásárlással, utazással, valamint üzleti tevékenységgel kapcsolatban.

Ne feledje: az Európa Önökért webhelyen minden fontos információt megtalál ezekben a témákban. Ha tehát az EU valamelyik másik országába készül – akár ideiglenes, akár huzamos ott-tartózkodás céljából –, vagy ha üzleti tervei vannak egy másik uniós országban, látogasson el honlapunkra és tájékozódjon uniós jogairól.

Ha nem találja kérdésére a választ, lépjen kapcsolatba az Európa Önökért Tanácsadó Szolgálattal. Ehhez használja a „Forduljon a segítségnyújtó szolgálatokhoz” gombot az Európa Önökért portálhoz tartozó oldalak alján.

Az Európa Önökért Tanácsadó Szolgálat munkatársai független jogi szakértők, akik:

  • ingyenes és személyre szabott tanácsot adnak az Ön által választott nyelven egy héten belül;
  • felvilágosítást nyújtanak az Ön esetére vonatkozó uniós jogszabályokról;
  • elmagyarázzák Önnek, hogyan érvényesítheti uniós jogait.
Vélemények az Európa
Önökért Tanácsadó
Szolgálatról
„Az Önök segítségének köszönhetően sikerült 429 eurót visszakapnom a távközlési szolgáltatónktól.”
(egy Franciaországban élő brit állampolgár)
„Jogi kérdésben volt szükségem laikus számára is érthető válaszra, és nagy örömömre szolgált, hogy a kapott felvilágosítás igazán könnyen érthető volt.”
(egy mérnök Marseille-ből)
„A tanácsuknak hála családi ellátást tudtam igényelni Ausztriában”
(egy Ausztriában dolgozó lengyel állampolgár)
 
Sikertörténetek
Íme néhány példa:

Egy brit állampolgár nem uniós állampolgár férjével az egyik uniós országból egy olyan másik uniós országba kíván utazni, ahol a brit feleség családi otthonnal rendelkezik – ám férje vízumának igénylésekor nehézségei támadtak.

Az Európa Önökért Tanácsadó Szolgálat által adott tanácsnak hála, férje mindenféle indokolatlan adminisztratív kötelezettség alól mentesülve utazhat.
Egy osztrák állampolgár, aki fogtechnikusi diplomáját Nagy-Britanniában szerezte meg, azt az információt kapta, hogy Ausztriában nem gyakorolhatja foglalkozását.

Az Európa Önökért Tanácsadó Szolgálat tájékoztatta őt arról, melyek a szükséges formaságok és dokumentumok, azután ahhoz az osztrák hatósághoz irányította őt, amelyik további segítséget tud nyújtani.