Služba Vaša Europa – Savjeti

Služba Vaša Europa – Savjeti jedan je od alata za pružanje informacija i savjeta građanima i poduzećima o njihovim pravima u EU-u. Početna je točka web-mjesto Vaša Europa na kojem možete pronaći informacije o vašim pravima diljem Europe. Nudi praktične i korisne savjete o životu, studiranju, radu, kupnji , putovanju – ili, za poduzeća, poslovanju – unutar EU-a. Glavni je izvor informacija o tim temama.

Ne uspijete li pronaći odgovor na svoje pitanje, možete se obratiti službi „Vaša Europa – Savjeti” klikom na gumb „Pomoć i savjetovanje” na dnu svake stranice na portalu Vaša Europa.

Što je služba Vaša Europa – Savjeti? / Tko stoji iza nje?

Vaša Europa – Savjeti služba je EU-a za savjetovanje javnosti. Usluge trenutačno pružaju pravni stručnjaci iz Europske službe za građansku akciju (ECAS – European Citizen Action Service) koja posluje na temelju ugovora s Europskom komisijom. Ona se sastoji od tima koji uključuje 65 neovisnih pravnika koji pokrivaju sve službene jezike EU-a te poznaju i pravo EU-a i nacionalna prava svih država članica. Oni

Vaša Europa – Savjeti postoji više od 25 godina te je ta služba pružila ciljano savjetovanje u više od 360 000 slučajeva od 1996.

Služba Vaša Europa – Savjeti blisko surađuje s mrežom SOLVIT u okviru koje se rješavaju problemi s kojima se susreću pojedinci ili poduzeća u kontaktu s tijelima druge države u slučajevima kada se pogrešno primjenjuje zakonodavstvo EU-a.

Utvrdimo li nakon pregledavanja vašeg zahtjeva za savjet da vam je potrebna dodatna pomoć za rješavanje problema s predmetnom državnom upravom, vaš ćemo predmet iz službe Vaša Europa – Savjeti proslijediti mreži SOLVIT te vas o tome obavijestiti.

Služba Vaša Europa – Savjeti daje odgovore…

Pitanja o…

Tipična područja upita

Što nismo u mogućnosti učiniti

Odgovaramo na većinu upita

– ali neki upiti nisu obuhvaćeni područjem djelovanja službe Vaša Europa – Savjeti te se neće obraditi, a to su:

Izjava o ograničenju odgovornosti

Savjeti i informacije koje služba Vaša Europa – Savjeti nudi kao odgovor na vaše individualne upite pružaju neovisni pravni stručnjaci koji djeluju na temelju ugovora s Europskom službom za građansku akciju (ECAS).

Oni ulažu sve napore kako bi osigurali da informacije i savjeti koje pružaju budu točni, ali ne pružaju nikakva jamstva te ne prihvaćaju nikakvu odgovornost u slučaju ikakvih pogrešaka, nepreciznosti ili izostavljenih informacija.

Europska komisija djeluje kao posrednik za tu uslugu te ne prihvaća nikakvu odgovornost i ne jamči za informacije i savjete koje je ta služba pružila.

Savjeti koje je služba pružila nisu nužno i mišljenje različitih odjela Europske komisije te ne obvezuju Europsku komisiju.

Izjava o zaštiti osobnih podataka

Kada šaljete upit, od vas se traže osobni podaci. S tim se podacima postupa u skladu s politikom koja je opisana u našoj izjavi o zaštiti privatnosti (PDF).

Povratne informacije o kvaliteti

Pomognite nam poboljšati

Postaviti pitanje

Postaviti pitanje