Tvoja Evropa – nasveti

Spletišče Tvoja Evropa – nasveti zagotavlja informacije in nasvete o pravicah državljanov in podjetij v EU. Spletišče je del portala Tvoja Evropa s splošnimi informacijami o pravicah v Evropi. Ponuja praktične nasvete in uporabne napotke za življenje, študij, delo, nakupovanje, potovanje ali poslovanje (za podjetja)  v EU. Tvoja Evropa je glavni vir informacij o teh vprašanjih.

Če ne najdete odgovora na svoje vprašanje, se obrnite na službo Tvoja Evropa – nasveti: kliknite gumb Pomoč in svetovanje na dnu posamezne strani spletišča Tvoja Evropa.

Delovanje spletišča Tvoja Evropa – nasveti

Tvoja Evropa – nasveti je javna svetovalna storitev EU. Svetujejo pravni strokovnjaki Evropske civilne pobude (ECAS), ki to storitev opravlja po pogodbi z Evropsko komisijo. Ekipa 65 neodvisnih pravnih strokovnjakov pokriva vse uradne jezike EU ter dobro pozna pravo EU in nacionalno pravo vseh držav EU. Pravni strokovnjaki vam:

Spletišče Tvoja Evropa – nasveti deluje že več kot 25 let in je od leta 1996 svetovalo že v več kot 360 tisoč primerih.

Služba tesno sodeluje z mrežo SOLVIT, ki rešuje težave med posamezniki ali podjetji in državnimi organi v drugi državi članici, kadar gre za morebitno napačno uporabo zakonov EU.

Kadar menimo, da je v določeni zadevi pri reševanju težav z državno upravo potrebna nadaljnja pomoč, zadevo posredujemo mreži SOLVIT in o tem obvestimo tudi prizadetega posameznika.

Na službo Tvoja Evropa – nasveti lahko svoja vprašanja naslovijo:

Vprašanja naj zadevajo:

Pogoste teme vprašanj:

Ne moremo:

Odgovorimo na večino vprašanj

vendar so nekatera vprašanja zunaj obsega službe, zato so neupravičena, denimo:

Izjava o omejitvi odgovornosti

Neodvisni pravni strokovnjaki na podlagi pogodbe med ECAS in Evropsko komisijo zagotavljajo nasvete in informacije za državljane, ki svoja vprašanja naslovijo na službo Tvoja Evropa – nasveti.

Strokovnjaki si prizadevajo zagotoviti pravilne in točne informacije in nasvete, vendar niso odgovorni za morebitne napake, nepravilnosti ali pomanjkljivosti.

Evropska komisija omogoča to storitev, ne prevzema pa odgovornosti za informacije ali nasvete, ki jih zagotavlja Tvoja Evropa – nasveti.

Nasveti službe Tvoja Evropa – nasveti ne odražajo nujno mnenja različnih služb Evropske komisije in nikakor ne zavezujejo Evropske komisije.

Izjava o varstvu osebnih podatkov

Pri pošiljanju vprašanja morate vpisati nekatere osebne podatke. Te podatke obravnavamo v skladu z načeli, navedenimi v izjavi o varstvu osebnih podatkov (PDF).

Povratne informacije o kakovosti

Povejte nam

Pošljite vprašanje

Pošljite vprašanje