Europa ta – Consiliere

Europa ta - Consiliere face parte dintr-un set de instrumente de informare și consultanță destinate cetățenilor și întreprinderilor care doresc să își cunoască mai bine drepturile care le revin în baza legislației UE. Punctul de plecare este site-ul Europa ta, care furnizează informații despre drepturile de care beneficiați în Europa. Site-ul oferă sfaturi practice persoanelor care locuiesc, studiază, muncesc, fac cumpărături sau călătoresc în alte țări din UE, precum și companiilor care își desfășoară activitatea în cel puțin două state membre. Portalul „Europa ta” este principala sursă de informații pe aceste teme.

Dacă nu găsiți răspunsul la întrebarea dvs. pe site, contactați serviciul „Europa ta – Consiliere” făcând clic pe butonul „Solicitați sprijin și consiliere” (în secțiunea „Cetățeni”) sau „Ajutor” (în secțiunea „Întreprinderi”), situat în partea de jos a fiecărei pagini de pe site-ul „Europa ta”.

Ce este și cum lucrează serviciul „Europa ta - Consiliere”?

„Europa ta – Consiliere” este un serviciu al UE care oferă consultanță publicului, în acest moment prin intermediul unei echipe de consilieri juridici ai Serviciului European pentru Acțiune Cetățenească (ECAS), partener contractual al Comisiei Europene. Serviciul dispune de o echipă de 65 de avocați independenți care își desfășoară activitatea în toate limbile oficiale ale UE și cunosc atât legislația europeană, cât și legislațiile tuturor țărilor UE. Aceștia

Serviciul „Europa ta - Consiliere” există de peste 20 de ani și a oferit consultanță personalizată în mai mult de 210 000 de cazuri.

Serviciul „Europa ta - Consiliere” colaborează îndeaproape cu SOLVIT, rețea care își propune să soluționeze problemele pe care le întâmpină cetățenii sau companiile în relațiile cu autorități din alte țări, atunci când acestea par să nu aplice corect legislația UE.

Dacă, după ce v-am analizat solicitarea, considerăm că aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru a vă rezolva problema cu administrația națională în cauză, vom transfera cazul către SOLVIT și vă vom informa în consecință.

Serviciul „Europa ta - Consiliere” răspunde la întrebările adresate de…

Răspunde la întrebări despre…

Domenii frecvente de interes

Ce nu putem face

Răspundem la majoritatea întrebărilor care ne sunt adresate

dar unele dintre acestea nu intră în sfera de competență a serviciului „Europa ta - Consiliere”. Din această categorie fac parte:

Declinarea responsabilității

Sfaturile și informațiile primite ca răspuns la întrebările adresate serviciului „Europa ta - Consiliere” sunt oferite de experți independenți contractați de ECAS.

Aceștia fac tot posibilul pentru a se asigura că informațiile oferite sunt corecte, dar nu își asumă responsabilitatea juridică pentru eventualele erori, neclarități sau omisiuni.

Comisia Europeană facilitează serviciul, dar nu își asumă nicio responsabilitate pentru informațiile sau consultanța furnizată de acest serviciu.

Consultanța oferită nu reflectă, în mod necesar, opinia diverselor departamente ale Comisiei Europene și nu obligă în niciun fel această instituție.

Declarație de confidențialitate

Când trimiteți o întrebare, vi se cere să furnizați date cu caracter personal. Acestea sunt prelucrate în conformitate cu politica descrisă la secțiunea „Declarație de confidențialitate”.