Dit Europa – Råd & Vink

Dit Europa – Råd & Vink indgår i en pakke med informations- og rådgivningsværktøjer til borgere og virksomheder vedrørende deres rettigheder i EU. Indgangen er websitet Dit Europa, som fortæller om dine rettigheder i Europa. Det giver praktiske råd og nyttige tip om f.eks. at bo, studere, arbejde, købe ind, rejse – eller hvis du har en virksomhed, at gøre forretninger i EU. Det er den vigtigste informationskilde om disse emner.

Hvis du ikke finder svar på dit spørgsmål, kan du kontakte "Dit Europa – Råd & vink" ved at klikke på knappen "Få hjælp og rådgivning" nederst på hver side af Dit Europa.

Hvad er Dit Europa – Råd & Vink, og hvem står bag?

Dit Europa – Råd & Vink er en EU-rådgivningstjeneste for offentligheden, der i øjeblikket bemandes af de juridiske eksperter fra European Citizen Action Service (ECAS), som har kontrakt med EU-Kommissionen. Det består af et team af 65 uafhængige jurister, der dækker alle officielle EU-sprog, og som kender til både EU-lovgivning og national lovgivning i alle EU-landene. De

Dit Europa – Råd & Vink har eksisteret i over 20 år og har givet skræddersyet rådgivning i over 210 000 sager siden 1996.

Dit Europa – Råd & Vink arbejder tæt sammen med SOLVIT, et netværk, som hjælper borgere eller virksomheder med at løse problemer, der skyldes, at en myndighed i et andet EU-land måske anvender EU's lovgivning forkert.

Hvis vi efter at have gennemgået din sag mener, at du har brug for mere hjælp til at løse et problem med en national myndighed, sender vi sagen videre til SOLVIT. Du vil naturligvis blive underrettet.

Dit Europa – Råd & Vink svarer på spørgsmål fra...

Spørgsmål om…

Typiske emner

Det kan vi ikke

Vi svarer på næsten alle spørgsmål

– men nogle spørgsmål ligger uden for vores kompetence og kan derfor ikke besvares. F.eks.:

Erklæring om ansvarsfraskrivelse

Den rådgivning og information, som gives til borgere, der henvender sig til Dit Europa – Råd &Vink, ydes af uafhængige jurister fra European Citizen Action Service (ECAS).

De gør, hvad de kan for at sikre, at den information og rådgivning, de giver, er korrekt. De påtager sig dog ikke noget ansvar for eventuelle fejl, unøjagtigheder eller udeladelser.

Europa-Kommissionen fungerer som formidler og påtager sig intet ansvar for den information og rådgivning, der gives.

De råd, der gives, er ikke nødvendigvis udtryk for Kommissionens holdning og er ikke bindende for Kommissionen.

Erklæring om databeskyttelse

Når du sender et spørgsmål, bliver du bedt om at afgive visse personoplysninger. Oplysningerne behandles efter de retningslinjer, der er beskrevet i vores databeskyttelseserklæring (PDF).