Инструменти на сайта

Избор на език

знаме на ЕС

Навигационна пътека

Меню

Актуализация : 25/04/2017

Често задавани въпроси - Разрешителни за работа

 • Когато се оплаквам от условията на труд, които ми се струват незаконни съгласно австрийското законодателство, моите австрийски работодатели ми отговарят, че за хърватските работници важат различни правила. Имат ли право?

  НЕ — абсолютно не. За вас важат временни ограничения за достъп до австрийския пазар на труда, но това не засяга вашите права като гражданин на ЕС, включително правото да се отнасят към вас по същия начин като към местните работници.

  Ако вашите работодатели продължават да проявяват подобно отношение, трябва да съобщите за тях на австрийските органи по труда.

 • Аз съм от Хърватия и искам да прехвърля своите обезщетения за безработица в Австрия, за да си потърся работа там. Възможно ли е това?

  До 30 юни 2020 г. е възможно да има ограничения върху правото ви да работите в Австрия. Те могат да се отнасят и до правото ви да прехвърляте обезщетенията си за безработица там. Тези ограничения могат да бъдат променени по всяко време, затова е най-добре да се свържете с европейски съветник по заетостта в Австрия, за да получите актуална информация.

Вижте основната информация по темата
Разрешителни за работа
Законодателство на ЕС
 • Временни ограничения за работа в чужбина English
Обществени консултации
  Нуждаете се от съдействието на службите за помощ?
  Потърсете помощ и съвети