Værktøjer

Sprogvælger

EU-flaget

Sti

Menu

Opdateret : 25/04/2017

Spørgsmål og svar - Dokumenter og formaliteter ved registrering af biler

 • Kan jeg fortsat lade min bil være indregistreret i Frankrig, selv om jeg nu bor i Belgien?  

  NEJ – Det kan du ikke, medmindre du har planlagt at blive i Belgien i under 6 måneder. Du er generelt forpligtet til at indregistrere den i det land, du bor i.

 • Jeg tilbringer hver weekend i Tyskland, hvor jeg bor med min familie, og kører i bil til Luxembourg for at arbejde hele ugen. Hvor jeg skal indregistrere min bil?  

  Når du kører frem og tilbage regelmæssigt som grænsependler, kan du lade bilen være indregistreret i Tyskland (hvor du bor).

 • Min firmabil er indregistreret i Luxembourg, og jeg bor i Belgien, hvor jeg også arbejder noget af tiden. Må jeg køre i bilen i Belgien?  

  JA – Hvis du kommer til Belgien på dit arbejde, kan du også bruge din firmabil til privatkørsel i landet. Det samme gælder, hvis du er selvstændig (dvs. har givet dig selv en firmabil), når du er lovligt etableret i Luxembourg.

 • Jeg er italiener og kører hvert år på ferie i tre måneder i min ferielejlighed i de franske alper. Kan jeg indregistrere min bil i Frankrig?  

  NEJ – Du kan kun indregistrere din bil i det land, hvor du bor fast.

 • Jeg har en bil i mit sommerhus i Grækenland, men bor i England. Kan de græske myndigheder forlange, at jeg skal indregistrere den i Grækenland?  

  NEJ – Det kan de ikke, når du ikke bor fast i Grækenland. Men de kan forbyde dig at leje din bil ud eller sågar at låne ud den til folk, der bor i Grækenland. Ud over dig selv kan din familie og venner, der kommer på besøg, køre i din bil – mens folk, der bor i Grækenland, kun må køre i den, hvis du er med. Det kan være svært at få en bil på britiske plader forsikret i Grækenland, men prøv at forklare de særlige omstændigheder.

 • Jeg er studerende fra Polen og følger et toårigt masterkursus i England. Skal jeg indregistrere min bil dér?  

  NEJ – Det behøver du ikke, hvis det eneste formål med dit ophold er at læse.  Men hvis du begynder at arbejde under dit ophold eller bliver i England efter dine studier, er du nødt til at indregistrere din bil i landet.

 • Jeg arbejder i Sverige på en 10-måneders midlertidig kontrakt. Derefter skal jeg hjem til Slovakiet. Er jeg nødt til at indregistrere min bil i Sverige?  

  JA – Fordi du opholder dig i landet i over 6 måneder og –  formentlig – ikke vil pendle mellem de to lande.

 • Jeg vil gerne købe en bil i Tyskland og køre den hjem til Frankrig. Hvordan får jeg den indregistreret?  

  Selv om bilen skal indregistreres i Frankrig, skal du bruge tyske nummerplader for at kunne køre den tilbage til Frankrig. Hvis bilen er ny, skal du have grænseplader – så undgår du at betale moms i Tyskland. Hvis det er en brugt bil, bliver du formentlig nødt til at få den indregistreret normalt i Tyskland, selv om det kun er i få dage. Få et tilbud på at få sendt bilen til Frankrig, så du ikke er nødt til at indregistrere den i Tyskland, og se, hvad der er billigst.

 • Jeg skal åbenbart have min trailer typegodkendt i Spanien for at kunne indregistrere den, selv om den har en EU-typeattest. Hvorfor?  

  Typegodkendelsen skal sikre, at trailere og campingvogne overholder EU's tekniske sikkerhedskrav. Hvis din trailer eller campingvogn har en gyldig EU-typeattest, betyder det, at prototypen af din trailer (eller campingvogn) allerede er kontrolleret af myndighederne i det land, der har udstedt typegodkendelsen. Derfor kan de spanske myndigheder ikke kræve en yderligere typegodkendelse eller mere teknisk dokumentation for at indregistrere den eller lade dig tage den i brug. De kan dog kræve et syn for at sikre, at traileren (eller campingvognen) ikke er blevet ændret, efter at du modtog den.

 • De italienske myndigheder kræver en EU-typeattest for min bil, som er på franske plader, for at indregistrere den i Italien. Hvor får jeg den fra?  

  Producenten skal sørge for en EU-typeattest, når en bil bliver solgt. Når du ikke har typeattesten, er du nødt til at skaffe originalen eller en kopi hos bilproducenten (eventuelt gennem forhandleren – og du skal nok betale for at få den udstedt og leveret). I de fleste tilfælde skulle den officielle importør af mærket i Italien kunne hjælpe dig.

 • Gælder EU-typeattesten, når min bil er blevet ombygget?  

  NEJ – EU-typeattesten er en erklæring fra producenten om, at bilen er samlet på samlebåndet under vedkommendes ansvar og opfylder EU-rettens krav. En ombygget bil skal godkendes særskilt efter loven i det EU-land, hvor den skal indregistreres. Når en ombygget bil eksporteres, kræver myndighederne i modtagerlandet særskilt syn eller forelæggelse af attester. De kan også afprøve den efter deres egen lovgivning, inden de indvilger i at indregistrere den.

 • Jeg tager en veteranbil med mig fra England til Portugal, når jeg går på pension. Bliver det besværligt at få den indregistreret i Portugal?  

  Det kan blive mere kompliceret at indregistrere din bil, hvis den er fra før 1996, fordi den så formentlig ikke har en EU-typeattest. Dine britiske dokumenter gælder kun i Storbritannien, og de portugisiske myndigheder kan meget vel kræve nogle tekniske justeringer af bilen. Ændringerne skal stå i forhold til de sikkerheds- og miljøstandarder, de skal sikre. Mange EU-lande har vedtaget særlige love med forenklede procedurer for veteranbiler med begrænset brug af vejnettet.

 • Min bil blev blev synet i Portugal for under et år siden. Skal jeg have den synet igen i Spanien, når jeg vil indregistrere den dér?  

  Muligvis – De spanske myndigheder kan kræve, at den skal synes, inden du kan indregistrere den i landet. Men de gør det kun, hvis:

  • folk, der bor i Spanien, også skal have bilen til syn, når der kommer nyt navn på registreringsattesten
  • synet ikke blot er en gentagelse af et syn, din bil allerede har gennemgået i Portugal
  • tiden til det obligatoriske syn i Portugal er inde.

  Hyppigheden af de obligatoriske syn er forskellig fra land til land. Selv hvis det seneste syn i Portugal stadig er gyldigt efter portugisisk lovgivning, skal du dog følge den synshyppighed, der gælder i Spanien.

Se de vigtigste oplysninger om dette emne
Dokumenter og formaliteter ved indregistrering af biler
Offentlige høringer
  Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
  Få hjælp og rådgivning