Tarkistettu viimeksi: 17/06/2022

Usein kysyttyä - Autoilijan vakuutusturva ulkomailla

Jos olet aiheuttanut liikennevahingon
 • Jouduin Puolassa matkustaessani liikenneonnettomuuteen, joka oli minun aiheuttamani. Korvaako pakollinen liikennevakuutukseni vahingot vakuutuksen myöntäneessä maassa (Tšekki) sovellettavan vähimmäisvastuumäärän vai Puolassa sovellettavan vähimmäisvastuumäärän mukaisesti?

  Vakuutusturvasi kattaa vakuutussopimuksessa mainitut korvausmäärät. Niiden on noudatettava EU-lainsäädännön mukaisia vähimmäisvastuumääriä tai Tšekin lainsäädännössä asetettuja määriä, jos niiden mukaiset korvaukset ovat suurempia. Jos vahingot kuitenkin arvioidaan Tšekin vähimmäisvastuumääriä suuremmiksi ja Puolassa sovellettavat vähimmäisvastuumäärät ovat niitä korkeampia, vahingot korvataan Puolan vähimmäismäärien mukaisesti. EU-lainsäädännön mukaan vahinkoihin sovelletaan aina korkeinta mahdollista korvausmäärää.

Jos liikennevahinko ei ollut oma syysi
 • Jouduin liikenneonnettomuuteen matkustaessani Sloveniassa. Asun Itävallassa, josta olen ottanut myös vakuutukseni. Missä ja miten voin esittää korvausvaatimukseni?

  Voit esittää korvausvaatimuksen joko paikan päällä Sloveniassa tai palattuasi kotiin Itävaltaan.

  Jos vaadit korvauksia Sloveniassa, lähetä korvausvaatimuksesi onnettomuuden aiheuttaneen henkilön vakuutusyhtiölle.

  Jos teet korvausvaatimuksen vasta Itävallassa, voit

  • esittää vaatimuksesi sen vakuutusyhtiön korvausedustajalle Itävallassa, joka vastaa onnettomuuden aiheuttaneen henkilön vastuuvakuutuksesta. Tarkista ensin vihreän kortin järjestelmän kansallisesta tietokeskuksesta, että vakuutusyhtiöllä on korvausedustaja Itävallassa.
  • esittää korvausvaatimuksesi Itävallan korvauselimelle.

  Saat lisätietoa korvausmenettelyistä vakuutusyhtiöstäsi.

Aiheen pääsivulle

EU-lainsäädäntö

Jaa tämä sivu: