Forretninger
Senest tjekket: 17/06/2022

Spørgsmål og svar - Bilforsikringers dækning i udlandet

Jeg er skyld i ulykken
 • Jeg kom ud for en ulykke under en rejse i Polen og var selv skyld i ulykken. Dækker min obligatoriske ansvarsforsikring det lovpligtige mindstebeløb i det land, hvor jeg er forsikret (Tjekkiet), eller mindstebeløbet i Polen?

  Du er dækket op til de beløb, der er fastsat i din forsikringspolice, som skal overholde visse mindstebeløb i EU's lovgivning – eller tjekkisk lovgivning, hvis den fastsætter højere beløb. Hvis skaden derimod er vurderet til at ligge over mindstedækningen i Tjekkiet, og den polske dækning er højere, gælder det polske mindstebeløb. EU's lovgivning garanterer således den mest fordelagtige dækning for dig.

Jeg er ikke skyld i ulykken
 • Jeg var offer for en trafikulykke, mens jeg rejste i Slovenien, og jeg er forsikret i Østrig, hvor jeg bor. Hvor og hvordan indsender jeg min skadesanmeldelse?

  Du kan enten indsende din anmeldelse på stedet i Slovenien eller vente til, du kommer hjem til Østrig.

  Hvis du vil indsende anmeldelsen i Slovenien, skal du sende den til skadevolderens forsikringsselskab.

  Hvis du venter, til du er tilbage i Østrig, kan du enten:

  • sende din anmeldelse til den østrigske repræsentant for skadevolderens forsikringsselskab, når du har hørt det østrigske forsikringsbureau for grønne kort, om selskabet har en national repræsentant i dit land eller
  • sende din anmeldelse til det østrigske erstatningsorgan.

  Dit forsikringsselskab kan sikkert hjælpe dig med disse procedurer.

Se de vigtigste oplysninger om dette emne

EU-lovgivning

Del denne side: