Værktøjer

Sprogvælger

EU-flaget

Sti

Menu

Opdateret : 25/04/2017

Spørgsmål og svar - Rejsedokumenter for familiemedlemmer fra lande uden for EU

 • Jeg er fra Sverige og min mand er fra Peru og har brug for et indrejsevisum til at rejse i EU-landene. Vi vil gerne rejse til Slovakiet. Skal han betale for et visum?

  NEJ – Han skal ikke betale. Familiemedlemmer til EU-borgere kan få udstedt deres visum gratis.

 • Jeg statsborger fra et land uden for EU og bor i Rumænien med min lettiske mand.  Hvilke dokumenter skal jeg bruge for at rejse til Portugal?

  Hvis du har et opholdskort udstedt i Rumænien i henhold til EU-reglerne, og du har planer om at rejse til Portugal med eller for at slutte dig til din mand eller et andet familiemedlem, kan du rejse ind i Portugal blot ved at vise dit pas eller dit opholdskort.

  Men hvis du rejser til Portugal alene og ikke har planer om at slutte dig til EU-familiemedlemmer dér, skal du have et visum, selvom du har et gyldigt opholdskort.

 • Jeg er statsborger fra et land uden for EU og gift med en irsk statsborger, som jeg bor sammen med i Irland.  Jeg har opholdstilladelse i Irland.   Vi har planer om at rejse til Frankrig sammen senere på året.  Skal jeg søge om visum for at rejse ind i Frankrig eller er det nok med mit irske opholdskort?

  Du skal søge om visum for at rejse ind i Frankrig.  Din opholdstilladelse er udstedt i henhold til irsk lovgivning og ikke EU-lovgivningen, fordi du er gift med en irsk statsborger og bor i Irland (dvs. at du ikke har de rettigheder, der kommer med EU-traktaten).  Men eftersom du rejser til Frankrig med din mand, får du udstedt dit visum hurtigt og gratis.

 • Jeg er statsborger fra et land uden for EU og gift med en græsk statsborger, som bor i Italien.  Jeg blev for nyligt forfremmet, og en af mine nye opgaver bliver at rejse til Storbritannien og Irland.  Er det tilstrækkeligt med mit italienske opholdskort for at rejse ind i andre EU-lande, eller skal jeg også have et visum?

  Da du skal rejse ud af Schengenområdet og ikke kommer til at rejse med eller slutte dig til familiemedlemmer fra EU, er det ikke nok med et opholdskort.  Du skal have et gyldigt visum for at rejse ind i disse lande.  Afhængigt af, hvor mange gange du kommer til at skulle rejse dertil, bør du overveje at søge om et visum til flere indrejser for hvert af disse lande.

 • Jeg er forælder til et barn med irsk statsborgerskab, men er ikke selv EU-borger.  Vi bor i Irland, men har planer om at rejse til Storbritannien sammen i en kortere periode.  Skal jeg betale for et indrejsevisum til Storbritannien?

  NEJ - Hvis du rejser med eller slutter dig til dit irske barn i Storbritannien, kan de britiske myndigheder ikke kræve noget gebyr. De skal udstede dit visum hurtigt og gratis.

Se de vigtigste oplysninger om dette emne
Rejsedokumenter for familiemedlemmer fra lande uden for EU
Offentlige høringer
  Har du brug for støtte fra hjælpetjenesterne?
  Få hjælp og rådgivning