Cale de navigare

Europa ta – Consiliere

 

Site-ul „Europa ta” a fost creat de UE pentru a vă oferi informații despre drepturile dumneavoastră în Europa.

Puteți afla informații practice pe teme de larg interes, cum ar fi viața, studiile, munca, cumpărăturile și călătoriile în alte țări din UE. Secțiunea dedicată întreprinderilor furnizează informații despre activitățile comerciale pe teritoriul UE.

Întrucât site-ul „Europa ta” este principala sursă de informații pe aceste teme, vă recomandăm să-l consultați pentru a vă cunoaște și exercita drepturile dumneavoastră în UE.

Dacă nu găsiți răspunsul la întrebarea dvs. pe site, contactați serviciul „Europa ta – Consiliere” făcând clic pe butonul „Solicitați sprijin și consiliere”, situat în partea de jos a fiecărei pagini de pe site-ul „Europa ta”.

Serviciul „Europa ta – Consiliere” este format dintr-o echipă de juriști independenți care pot:

  • să vă ofere consiliere gratuită și personalizată în limba dumneavoastră, în termen de o săptămână
  • să clarifice legislația europeană care se aplică în cazul dumneavoastră
  • să vă explice cum vă puteți exercita drepturile de cetățean european.
Ce spun utilizatorii
despre serviciul
„Europa ta – Consiliere”
„Datorită ajutorului dumneavoastră, am recuperat 429 de euro de la compania de telefonie”
(un cetăţean britanic din Franţa)
„Aveam nevoie de o serie de informaţii juridice nu foarte tehnice şi am fost plăcut surprins să primesc un răspuns redactat într-un limbaj uşor de înţeles”
(un solicitant din Marsilia)
„Ajutorul SOC mi-a permis să solicit prestaţii familiale în Austria”
(un cetăţean polonez angajat în Austria)
 
Poveşti de succes
Câteva exemple:

O britanică doreşte să călătorească alături de soţul său originar dintr-o ţară terţă în alt stat al UE, unde are o casă – însă nu poate obţine o viză pentru el.

Datorită sprijinului oferit de serviciul „Europa ta – Consiliere”, soțul său poate călători acum fără a fi nevoit să îndeplinească formalități inutile.
Un cetăţean austriac, posesor al unei diplome de tehnician dentar obţinută în Regatul Unit, nu îşi poate deschide propriul cabinet în Austria.

„Europa ta - Consiliere” îi explică ce formalități trebuie îndeplinite și ce documente trebuie înaintate și îl îndrumă către autoritatea austriacă în măsură să-l ajute.