Cale de navigare

Despre Serviciul „Europa ta – Consiliere”

 

Ce este serviciul „Europa ta – Consiliere”/ Cine asigură funcţionarea sa?

„Europa ta – Consiliere” este un serviciu al UE care oferă consultanță publicului, în acest moment prin intermediul unei echipe de consilieri juridici ai European Citizen Action Service (ECAS), partener contractual al Comisiei Europene. Serviciul dispune de o echipă de avocaţi care îşi desfăşoară activitatea în toate limbile oficiale ale UE şi cunosc atât legislaţia europeană, cât şi legislaţiile tuturor ţărilor UE.

Cooperarea dintre serviciul „Europa ta – Consiliere” şi SOLVIT

În cazul aplicării defectuoase a legislației europene, serviciul „Europa ta – Consiliere” colaborează îndeaproape cu SOLVIT, rețea care își propune să soluționeze problemele pe care le întâmpină cetățenii sau companiile în relațiile cu autorități din alte țări.

Dacă, după ce v-am analizat solicitarea, considerăm că aveți nevoie de ajutor suplimentar pentru a vă rezolva problema cu administrația națională în cauză, vom transfera cazul către SOLVIT și vă vom informa în consecință.

Declinarea responsabilității

Sfaturile și informațiile primite ca răspuns la întrebările adresate serviciului „Europa ta – Consiliere” sunt oferite de experți independenți contractați de ECAS.

Aceștia fac tot posibilul pentru a se asigura că informațiile oferite sunt corecte, dar nu își asumă responsabilitatea juridică pentru eventualele erori, neclarități sau omisiuni.

Comisia Europeană acționează ca intermediar și nu își asumă, în niciun fel, responsabilitatea pentru informațiile sau consultanța furnizată de acest serviciu.

Consultanţa oferită nu reflectă, în mod necesar, opinia diverselor departamente ale Comisiei Europene și nu obligă în niciun fel această instituție.

Declarație de confidențialitate

Când trimiteți o întrebare, vi se cere să furnizați date cu caracter personal. Acestea sunt prelucrate în conformitate cu politica descrisă la secțiunea „Declaracie de confidencialitate”.

Mai multe informaţii despre serviciul „Europa ta – Consiliere”

 

  • FAQ pdf - 391 KB [391 KB] English (en)

Documentele de mai jos vă oferă detalii cu privire la modul în care funcţionează serviciul „Europa ta – Consiliere”. Menţionăm că, înainte de 1 septembrie 2010, „Europa ta – Consiliere” a funcţionat sub denumirea de „Serviciul de orientare pentru cetăţeni” (SOC):

  • „Europa ta - Consiliere”, raport anual 2010 pdf - 3 MB [3 MB] English (en)
  • „Europa ta - Consiliere”, raport anual 2009 pdf - 709 KB [709 KB] English (en)
  • „Europa ta - Consiliere”, raport anual 2008 pdf - 695 KB [695 KB] English (en)

Rapoarte de feedback privind întrebările înaintate

  • "YEA feedback report on professional qualifications pdf - 374 KB [374 KB] English (en) " - martie 2010 
  • "What the YEA Database tells us pdf - 262 KB [262 KB] English (en) ": o analiză statistică detaliată a întrebărilor înregistrate în baza de date „Europa ta – Consiliere” - ianuarie 2007 
  • "Financial services pdf - 290 KB [290 KB] English (en) ": o analiză juridică și statistică a întrebărilor referitoare la sectorul serviciilor financiare - martie 2007 
  • "Signposting destinations pdf - 805 KB [805 KB] English (en) : o analiză a organismelor europene și naționale cărora experții juridici ai serviciului ”Europa ta – Consiliere”le transmit întrebările - iulie 2007 
  • "Difficulties experienced by citizens when exercising their mobility rights in Single Market pdf - 220 KB [220 KB] English (en) ": domeniile în care cetățenii UE își manifestă cel mai mult îngrijorarea, așa cum reiese din întrebările adresate serviciului „Europa ta – Consiliere” - iulie 2008