Last checked: 04-04-2022

Spanje - Reisbeperkingen, digitaal EU-covidcertificaat, Europees coronacertificaat, geldende beperkingen en maatregelen

De informatie op deze pagina komt van Re-open EU, waar u ook de meest actuele informatie kunt vinden.

Deze tekst is automatisch vertaald, u kunt ook de originele tekst in het Engels bekijken.

Om tijdens de coronacrisis zo veilig mogelijk te kunnen reizen, hebben de EU-landen afgesproken om de reisbeperkingen zoveel mogelijk op elkaar af te stemmen. Er is ook een systeem met kleuren ingevoerd om aan te geven hoe de epidemiologische situatie (besmettingsgraad) in de EU-landen (en IJsland, Liechtenstein, Noorwegen en Zwitserland) is. Zo kan iedereen die op reis moet, online de meest recente informatie vinden over de situatie ter plaatse en eventuele reisbeperkingen en andere regels, zoals een verplichte test of quarantaine.

De maatregelen in andere landen kunnen strenger zijn dan bij u, dus controleer hier de specifieke regels voordat u op reis gaat.

Wat zijn de regels om met of zonder het Europees digitaal coronacertificaat dit land binnen te komen vanuit een EU-lidstaat of een Schengen-land?

Het invoeren van dit land met het EU-Digital COVID-certificaat

Het invoeren van dit land zonder het EU-Digital COVID-certificaat of met een certificaat dat niet voldoet aan de nationale vereisten

Dit land bevindt zich in de technische testfase om verbinding te maken met de Gateway voor digitaal COVID-certificaat van de EU

Informatie over digitale COVID-certificaten van de EU die in Spanje zijn afgegeven

In verschillende regio’s van Spanje is het digitale COVID-certificaat van de EU vereist om toegang te krijgen tot bepaalde openbare ruimten. De autonome regio’s van Spanje kunnen specifieke territoriale voorschriften toepassen. Raadpleeg de sectie Maatregelen voor meer informatie. Reizigers wordt ten zeerste aangeraden te allen tijde relevante certificaten bij zich te hebben.

___

 


Hetdigitale COVID-certificaat van de EU(EUDCC) is digitaal bewijs, geldig in alle EU-landen, dat een persoon is gevaccineerd tegen COVID-19, is hersteld van COVID-19 of een negatief testresultaat heeft gekregen. De nationale autoriteiten zijn verantwoordelijk voor de afgifte van het certificaat. Alle EU-burgers en hun familieleden, alsook niet-EU-onderdanen die legaal in een EU-land verblijven of verblijven en het recht hebben om binnen de EU te reizen, kunnen het EUDCC krijgen. Er is ook een lijst beschikbaar van niet-EU-landen en -gebieden waarvan de certificaten onder dezelfde voorwaarden als de EUDCC worden aanvaard.

Opmerking: hoewel het digitale COVID-certificaat van de EU geldig is in de hele EU, blijven de landen verantwoordelijk voor hun eigen toegangsregels en gezondheidsmaatregelen tijdens de pandemie. Dit betekent dat de inreisvereisten afhankelijk zijn van uw bestemming.

Vanaf 1 februari 2022 zijn certificaten die zijn afgegeven voor de reeks primaire vaccinaties geldig voor reisdoeleinden binnen de EU gedurende een periode van 9 maanden (270 dagen).

 

Meer informatie:

Gecoördineerde aanpak van reismaatregelenFactsheet

EUDCC — Vragen & Antwoorden

EUDCC — Factsheet

Mag ik, als onderdaan van een land buiten de EU/EER, dit land zonder beperkingen binnenkomen?

Regels voor binnenkomst

Burgers van niet-EU- en niet-Schengenlanden kunnen Spanje alleen binnenkomen als zij tot een van de door het ministerie van Volksgezondheid genoemde categorieën behoren.

 

Checklist documenten

Reizigers uit landen en gebieden die gevaar lopen, moeten alle onderstaande documenten overleggen. De lijst van risicolanden en landen met een hoog risico wordt om de zeven dagen bijgewerkt (zie de lijst die geldig is tussen 4 en 6 april).

 1. Alle reizigers die via de lucht of over zee naar Spanje aankomen, met inbegrip van kinderen van welke leeftijd dan ook, passagiers die op doorreis zijn naar andere landen en ingezetenen van Spanje die naar huis terugkeren, moeten vóór vertrek een gezondheidscontroleformulier invullen. Reizigers moeten de QR-code vermelden wanneer zij aan boord gaan en wanneer zij in Spanje aankomen. Vergeet niet: voor elke reis en voor elke persoon moet een afzonderlijk formulier worden ingevuld.

  Reizigers per vliegtuig moeten het formulier in de 48 uur voor vertrek van de vlucht elektronisch invullen en ondertekenen via de website Spain Travel Health of via de apps voor Android of iO’s.

  Reizigers over zee moeten het formulier elektronisch invullen en ondertekenen op puertos.es.

  Voor reizen over land is geen formulier vereist.

 2. Een geldig „EU Digital COVID Certificate” (EUDCC) of gelijkwaardige documenten die een van de volgende documenten bevatten:

  Bewijs van volledige vaccinatie.
  Geldigheid: tussen 14 en 270 dagen na de laatste geplande dosis van de primaire vaccinatiereeks werd toegediend. Na 270 dagen moeten vaccinatiecertificaten een boosterdosis bevatten.
  Alleen vaccins die zijn toegelaten door het Europees Geneesmiddelenbureau (EMA) en de Wereldgezondheidsorganisatie (WHO) zullen worden aanvaard voor reizigers uit niet-EU- en niet-Schengenlanden. Certificaten met andere vaccins worden ook geaccepteerd als de laatste dosis met een goedgekeurd vaccin werd toegediend.

  Of

  negatief resultaat van een moleculaire test vóór vertrek (geldig 72 uur) of snelle antigeentest (24 uur geldig). Raadpleeg de lijst van snelle tests die door de Europese Commissie zijn goedgekeurd.

  Of

  bewijs van herstel van COVID-19.
  Geldigheid: vanaf dag 11 na de eerste positieve moleculaire test en tot 180 dagen na de monsterdatum.
  Reizigers die certificaten van invordering verstrekken die afwijken van de EUDCC en van de gelijkwaardige documenten, moeten ook het negatieve testresultaat overleggen waaruit blijkt dat zij na COVID-19 zijn hersteld. Alleen snelle tests die op of na 1 oktober 2021 zijn uitgevoerd en door de Europese Commissie zijn goedgekeurd, worden aanvaard.

 

Kinderen jonger dan 12 jaar zijn vrijgesteld van het indienen van deze certificaten, maar niet van het invullen van het gezondheidscontroleformulier en het verkrijgen van een QR-code.

Kinderen ouder dan 12 jaar en jonger dan 18 jaar kunnen binnenkomen als ze een negatief resultaat geven aan een moleculaire test vóór vertrek, die 72 uur geldig is.

 

Entry Regels voor de Canarische Eilanden zijn beschikbaar op hellocanaryislands.com

 

Meer informatie:
Spaanse Ministerie van Volksgezondheid
Veelgestelde vragen
Regels afhankelijk van het land van vertrek
Spanje.info


___

De meest recente informatie over de vliegvoorschriften voor dit land vindt u op de IATA website.

U kunt ook informatie over uw passagiersrechten vinden op onze portaalsite voor burgers.

Documenten die u nodig hebt om in Europa
te reizenGezondheidsdekking voor tijdelijk verblijf

Mag ik dit land doorreizen?

Alle reizigers die via de lucht of over zee naar Spanje aankomen, met inbegrip van kinderen van welke leeftijd dan ook, passagiers die op doorreis zijn naar andere landen en ingezetenen van Spanje die naar huis terugkeren, moeten vóór vertrek een gezondheidscontroleformulier invullen. Reizigers moeten de QR-code vermelden wanneer zij aan boord gaan en wanneer zij in Spanje aankomen. Vergeet niet: voor elke reis en voor elke persoon moet een afzonderlijk formulier worden ingevuld.

 • Reizigers per vliegtuig moeten het formulier invullen en ondertekenen in de 48 uur voor vertrek van de vlucht, via de website Spain Travel Health of via de apps voor Android of iO’s
 • Reizigers over zee moeten het formulier elektronisch invullen en ondertekenen op puertos.es.
 • Voor reizen over land is geen formulier vereist.

 

Passagiers die in Spanje aankomen op doorreis naar een ander land dat de internationale zone niet verlaten, hoeven geen certificaat van COVID-19-vaccinatie/diagnostische test/terugwinning in te dienen.

Indien de doorreis via grenscontrolecentra en dus de toegang tot het Spaanse grondgebied impliceert, moeten de passagiers hun TRANSIT QR, instapkaart of aankoopbewijs voor de volgende of volgende vluchten van de verbinding overleggen om aan te tonen dat de eindbestemming internationaal is. In dat geval moet de doorreis minder dan 24 uur duren en mogen reizigers het terrein van de luchthaven niet verlaten.

 

Meer informatie:

Veelgestelde vragen over
internationale transits

Mag ik dit land in over de weg, per trein, per vliegtuig of per schip?

Vervoerswijze

Ja/Nee/Onder voorwaarden

Meer informatie

Advies van een expert? Wij helpen u op weg.

Vraag advies aan experts

Deze bladzijde delen: