Cale de navigare

Distribuie pe 
	Distribuie pe Facebook
  
	Distribuie pe Twitter
  
	Distribuie pe google+
  
	Distribuie pe linkedIn

Cumpărături

Actualizare : 14/03/2014

Returnarea produselor

Începând cu data de 13 iunie 2014, în UE se aplică noi norme privind drepturile consumatorilor. Citiți mai multe despre noile drepturi English și alte modificări în domeniu.

Şapte zile pentru a returna produsele fără defecte

În UE, aveţi dreptul de a anula o comandă făcută on-line, în termen de şapte zile lucrătoare.

Această perioadă de „reflecţie” începe cu ziua în care aţi primit produsul.

Puteţi anula comanda din orice motiv, chiar şi pentru simplul fapt că v-aţi răzgândit.

Vânzătorul este obligat să vă returneze banii în termen de 30 de zile. Rambursarea trebuie să includă şi eventualele taxe de expediere pe care le-aţi plătit la efectuarea comenzii.

Această regulă se aplică ori de câte ori achiziţionaţi produse fără a merge la magazin - de exemplu când comandaţi prin telefon, fax, poştă sau internet.

Deşi aveţi dreptul la rambursare, dumneavoastră va trebui să plătiţi taxele de expediere, în momentul în care returnaţi vânzătorului produsele cumpărate on-line.

Produse excluse

Perioada de şapte zile nu se aplică următoarelor produse:

  • bilete de avion şi de tren, bilete la concerte şi rezervări la hotel
  • alimente sau băuturi livrate la domiciliu (de exemplu, de o lăptărie sau un supermarket).

Caz real

Există cumpărături în privinţa cărora nu vă puteţi răzgândi

Jane a cumpărat on-line un bilet la un concert din Irlanda al trupei U2. A doua zi, a aflat că nu va fi în ţară la data concertului, motiv pentru care a vrut să anuleze comanda. Totuşi, compania care i-a vândut biletul a refuzat să anuleze comanda şi să-i restituie banii.

În baza legislaţiei UE, aveţi dreptul de a anula comenzile efectuate on-line sau prin alte metode de „vânzare la distanţă” Deutsch English español français italiano (prin telefon sau prin poştă), în termen de şapte zile. Există însă şi excepţii.

În cazul în care faceţi rezervări pentru vacanţă, călătorii, cazare, activităţi recreative, vânzătorul nu este obligat să vă restituie banii dacă vă decideţi să anulaţi comanda.

Vânzările între persoane fizice

Dacă achiziţionaţi produse  de la o persoană fizică, tranzacţia nu este acoperită de legislaţia privind protecţia consumatorilor. Prin urmare, nu dispuneţi de dreptul legal de şapte zile menţionat mai sus.

Încă mai aveți nevoie de ajutor?

Footnote

În acest caz, cele 27 de state membre ale UE + Islanda, Liechtenstein şi Norvegia

Retour au texte en cours.